Irodai pamper rutin a kiegyensúlyozott munkavégzéshez

Ki mondta azt, hogy az irodába nem viheted magaddal a pamper rutinod? Néhány perc kényeztetésre igenis kell időt szakítani, még a legnagyobb hajtás közepette is, hogy a tested ne szenvedje meg túlságosan a stresszes időszakokat.

Ebben a bejegyzésben konkrét tippeket kapsz tőlünk az irodai test- és bőrápolási rutinodat illetően, hogy Te magad is meg tudd őket valósítani tetszés szerint akkor, amikor csak akarod.


Érkezz meg úgy az irodába, mint egy igazi győztes

Az egész napod sokkal lendületesebb lesz, ha már a reggelt sikerül megfelelően indítanod. Kelj fel tehát időben, igyál egy finom teát vagy kávét, és vegyél fel valami igazán csini szettet!

A reggelinél figyelj rá, hogy egészséges, tápláló, ugyanakkor nem túlságosan laktató ételeket fogyassz! Ha egy kis gyümölccsel vagy zöldséggel is megspékeled a menüt, az extra löketet jelenthet a nap hátralévő részére.

Ha szereted a munkád, és alapvetően jó helyen dolgozol, akkor minden okod megvan a széles mosoly kíséretében történő érkezésre. Üdvözölj mindenkit, foglald el a helyed, és indulhat is a munka.

Az asztalod és a szokásaid, amelyektől csak produktív lehetsz

Egy rendezett, strukturált és összeszedett asztalnál egyszerűen jó energiák uralkodnak. Szóval, ha most még nagy a kupi nálad, akkor az első teendőid egyike a rendrakás legyen. 

Csak az maradjon, amire gyakran szükség van, az összes többi mehet a fiókba. Egy-két motiváló és jó kedvre derítő fotó azért maradhat, hogy erőt adjon a nehezebb pillanatokban.

Érdemes a napot a fontosabb és nagyobb horderejű feladatokkal kezdeni, amikor még tele vagy energiával. Ha letudtad a fontosabb döntéseket, akkor délután már tudsz foglalkozni a kevésbé égető ügyekkel is. Nem mellesleg egy kis bőrápolási rutinra is szakíthatsz időt.

Néhány perces egyszerű pamper rutin az irodában

Egy-két percnyi kényeztetést megadva a testednek és az elmédnek szinte úgy fogod érezni, mintha kicseréltek volna. Bevethetsz például egy összetevőkben gazdag kézkrémet, ami a hidegben kiszáradó kézfejedet is ellátja majd a kellő védelemmel.

Ha a laptop egész napos püfölését megsínylenék a körmeid, akkor körömápoló olajjal lehetőséget biztosíthatsz a gyógyulásra. Egyúttal ne feledkezz meg a sminkedről sem, ami a fokozott hajtás közepette bizony veszíthet az épségéből.

Bevethetsz példának okáért egy praktikus arctisztító kendőt, vagy megadhatod a bőrödnek a vágyott felfrissülést egy arcpermet segítségével is. A hidratálást szem előtt tartva a kezek és az arc mellett az ajkaid megóvásáról se feledkezz meg, mert a hidegben pillanatok alatt ki tudnak száradni.

Mindössze néhány percet vesz csak igénybe az irodai pamper rutin, ugyanakkor aranyat érhet. Egészen újult erővel vetheted bele utána magad a munkába, és jó döntéseket hozhatsz a legkényesebb szituációkban is.


 

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció