√öj internetes infrastrukt√ļr√°t fejleszt a Cisco

A Cisco bemutatta a Cisco Silicon One-t, az iparág egyedülálló hálózati szilícium chip architektúráját, valamint az erre épülŇĎ új, szolgáltatói igényeknek megfelelŇĎen fejlesztett routercsaládot, a Cisco 8000 sorozatot.

Cisco 8000
  

"A sikeres innováció kulcsa a megfelelŇĎ beruházási fókusz, , az ütŇĎképes csapat és egy olyan kultúra, amely nem szab határokat a képzeletetnek " – mondta Chuck Robbins, a Cisco elnök- vezérigazgatója. "Célunk, hogy új internetes infrastruktúrát fejlesszünk az 5G korszakra. A legújabb szilícium chip, valamint optikai- és szoftvermegoldásaink segítik ügyfeleinket, hogy egy lépéssel a többiek elŇĎtt járjanak, és újfajta élményeket alkossanak a felhasználók számára.” 

 

A jövŇĎ internetének építŇĎkövei 

A következŇĎ évtizedet a digitális élmények határozzák meg, ezek mögött  pedig olyan technológiák állnak, mint a virtuális és kiterjesztett valóság, 16K streaming, mesterséges intelligencia, 5G, kvantumszámítás, adaptív és prediktív kiberbiztonság, vagy az intelligens IoT. Az alkalmazások következŇĎ generációinak technológiai igénye messze túlmutat a jelenlegi internetes infrastruktúra lehetŇĎségein, ahol a szŇĪk keresztmetszeteket elsŇĎsorban a teljesítmény, a korlátozott anyagi források, illetve az energiafelhasználás okozzák.

 

„Az innováció új szintre emelése kritikus fontosságú a jövŇĎ internete szempontjából, és úgy gondoljuk, hogy a szilícium, az optika és a szoftverek azok a technológiák, amelyek révén ez a cél elérhetŇĎ” – mondta David Goeckeler, a Cisco alelnöke, a hálózati és biztonsági üzletág igazgatója. „A Cisco technológiai stratégiája nem egy termékcsoport következŇĎ generációjának kifejlesztésérŇĎl szól. Az elmúlt években olyan különbözŇĎ technológiákba invesztáltunk, amelyek konvergenciája révén a jövŇĎben megfelelŇĎ választ adhatunk a digitális innováció kihívásaira. Ez a a legambiciózusabb fejlesztési projekt, amelyen valaha dolgoztunk..”

 

 

Cisco Silicon One – Egységes és programozható szilícium alapú architektúra

Az új Cisco Silicon One a Cisco útválasztó portfóliójának alapja, amelynek várható teljesítménye elérheti a másodpercenkénti 25 Terabit sebességet. Ez az iparág elsŇĎ, kimondottan hálózatokhoz fejlesztett chipje, amely a távközlési és webszolgáltatói hálózatokban egyetemesen alkalmazható. Az elsŇĎ Cisco Silicon One „Q100” modell teljesítménye meghaladja a mérföldkŇĎnek számító 10 Tbps sebességet anélkül, hogy feláldoznánk a programozhatóságot, csökkenne a bufferelés, az energiahatékonyság, a skálázhatóság és a rugalmasság.

 

Hagyományosan a hálózatokban, illetve akár egyetlen hálózati eszközön belül is számos különbözŇĎ típusú chipet használnak. Ennek következtében az új funkciók fejlesztése és tesztelése hosszadalmas és költséges folyamat. Az egységes és programozható szilíciumchip lehetŇĎvé teszi a hálózatüzemeltetŇĎk számára, hogy nagymértékben csökkentsék a mŇĪködési költségeket és az új szolgáltatások bevezetésének idejét.

 

A teljes angol nyelvŇĪ sajtóanyagot az alábbi linken találja: https://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=2039386.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció