Telth√°z az MKB Fintechlab Design Summit 2019-en

November 21-én a hazai pénzügyi világ számára értékes eseményre került sor az MKB Fintechlab szervezésében. Az idei évben elsŇĎ alkalommal megrendezett  Fintechlab Design Summit 2019 fókuszában az ügyfélközpontú tervezés állt, amely a legalkalmasabb  eszköz a digitális átálláshoz szükséges gondolkodásmód kialakítására. 

A Fintechlab Design Summit 2019 170 résztvevŇĎje a nemzetközi bankvilág olyan ismert szereplŇĎinek képviselŇĎitŇĎl tanulhatott, mint a Revolut, az N26, a CHERRISK, a Transferwise, vagy a cseh MONETA Money Bank. 

 

A Fintechlab Design Summit 2019 témái az ügyfélközpontú szolgáltatások kialakítására és az ezekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokra épültek. Henrik Hagedorn, az N26 egyik vezetŇĎje elmondta, hogy az N26-nál például már felhasználói élményt tükrözŇĎ UX mérŇĎszámokkal elemzik az ügyfelek elégedettségét. Karol Sadaj, a Revolut lengyelországi vezetŇĎje hangsúlyozta, hogy az ügyfélélmény szempontjából kiemelkedŇĎen fontos az egyszerŇĪ, érthetŇĎ felhasználói élmény és az ügyfelek viselkedésének mély megértése, ugyanis a digitális világban a bankoknak választ kell tudniuk adni a nagy globális trendek miatt megváltozott ügyfélelvárásokra, mint a mobiltelefon elterjedése vagy az 24/7 elérhetŇĎség.

 

Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezetŇĎ igazgatója: "A Design Thinking (tervezŇĎi gondolkodásmód) számunkra a mŇĪködés definiálását jelenti: hogyan definiáljuk egy szervezet mŇĪködését, hogyan tervezünk meg ügyfélélményt, és hogyan fejlesztünk digitális és fióki szolgáltatásokat. Mint minden szektor, a pénzügyi szektor is az emberekrŇĎl szól, így a fejlŇĎdés azt jelenti, hogy ügyfeleinkre és kollégáinkra koncentrálunk és a technológia elŇĎrehaladásával, azt felhasználva valódi értéket teremtünk számukra. Tudatos építkezés zajlik nálunk, amely középpontjában emberek állnak. Azért szerveztük meg a Fintechlab Design Summit 2019-et, hogy a tapasztalatainkat megoszthassuk és elhozzuk a közönség számára a legsikeresebb nemzetközi példákat."

 

Az MKB Fintechlab kiemelten fontosnak találja az edukációt és a következŇĎ generációs szakemberek támogatását, így a rendezvényen lehetŇĎsége nyílt részt venni a Corvinus és a CEU diákjainak is. 

 

A tervek szerint a rendezvény évente visszatérŇĎ formában segíti majd a nemzetközi kapcsolatépítést és együttmŇĪködést. Továbbá, az MKB Fintechlab kapcsolódó eseményei és képzési programjai 2020-ban folytatódnak, melyek a tervezŇĎi gondolkodással kapcsolatos tudást lesznek hivatottak átadni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció