NMHH M√©diatan√°cs: 76 milli√≥ forint r√°di√≥s mŇĪsorok k√©sz√≠t√©s√©re

Huszonhét közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádió részesül összesen 76 millió forint támogatásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírmŇĪsorok, tematikus és közérdekŇĪ szolgáltató magazinmŇĪsorok gyártását támogató pályázatán. A testület elfogadta a jövŇĎ évi felügyeleti tervét, és rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎségek használatával kapcsolatos döntéseket is hozott.

RádiómŇĪsorok 76 millió forintból

Huszonhét kereskedelmi, közösségi és kisközösségi rádió jutott összesen közel 76 millió forint támogatáshoz a Médiatanács hírmŇĪsorok, tematikus és közérdekŇĪ szolgáltató magazinmŇĪsorok készítését ösztönzŇĎ 2019-es pályázatának harmadik fordulójában. A grémium e heti ülésén meghozott döntés szerint: hírmŇĪsor kategóriában eredményesen pályázott a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, az Egerszeg Rádió, a székesfehérvári Táska Rádió, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a nyíregyházi 103,9 Best FM, a szegedi, a zalaegerszegi, a kiskunmajsai és a békéscsabai Rádió 1, a Rádió Dabas, a Tamási Rádió, a kalocsai KORONA FM 100, valamint a fŇĎvárosi Karc FM, a Manna FM és a Klasszik Rádió 92.1. Szolgáltató magazinmŇĪsorokat állíthat elŇĎ támogatással a Rádió Szentendre, a miskolci Csillagpont Rádió, a 101.7 Pécs FM, a szolnoki 90,4 Rádió 1, a hódmezŇĎvásárhelyi Rádió 7, a székesfehérvári Alpha Rádió, a nyíregyházi 99,4 Sunshine FM és a békéscsabai Csaba Rádió. Tematikus magazinok megvalósításához kapott forrást a dunaújvárosi Rádió 24, a szombathelyi CREDO Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió és a fŇĎvárosi 90.9 Jazzy Rádió.

 

Elfogadta a Médiatanács a jövŇĎ évi hatósági felügyeleti tervét

Elfogadta a testület a Médiatanács 2020-ra vonatkozó felügyeleti tervét. Az általános hatósági felügyelet keretein belül jövŇĎre is célja az NMHH-nak a médiaszolgáltatók és a közösségi médiumok folyamatos megfigyelése mellett – többek között – a reklámok hangerejének vizsgálata, a nagy elérésŇĪ híradók nem közérdekŇĪ bŇĪnügyi hírei kapcsán a törvényben elŇĎírt – most már húsz helyett – harmincöt százalékos plafon ellenŇĎrzése, illetve a hír- és magazinmŇĪsorok kvantitatív elemzése. Külön vizsgálati terület lesz a televíziós gyermeksávokban a gyermekvédelmi elŇĎírások betartása és az, hogy a szolgáltatók a hat éven aluliak számára nem ajánlott korhatár-kategóriát mennyire használják. A Médiatanács jövŇĎre is tervezi annak vizsgálatát, hogy a filmekre milyen korhatár-besorolási gyakorlatot alkalmaznak a médiaszolgáltatók, és a hallás- mellett jövŇĎ szeptembertŇĎl a látássérülteket segítŇĎ televíziós szolgáltatásokat is ellenŇĎrizni fogja. A grémium a 2020-as felügyeleti terv új feladataként nyomon követi a kiskorúak védelme érdekében alkalmazott hatékony mŇĪszaki megoldással kapcsolatos követelmények betartását is. Az általános hatósági felügyeleti terv a hatóság honlapján olvasható.

 

Rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎségek használatával kapcsolatos döntések

A Médiatanács véglegesítette és honlapján csütörtökön közzétette a Körmend 99,8 MHz helyi vételkörzetŇĪ, kereskedelmi jellegŇĪ rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎség használatával kapcsolatban elfogadott pályázati felhívást. Az ajánlatokat 2020. január 15-én lehet majd benyújtani. A testület csütörtökön közzétette az NMHH honlapján a Miskolc 103,8 MHz körzeti vételkörzetŇĪ, valamint a Siklós 88,6 MHz és a Szigetvár 98,9 MHz helyi vételkörzetŇĪ közösségi jellegŇĪ rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎségek használatára kiírt pályázati felhívások tervezetét. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció