Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

A Huawei Technologies ismertette európai mesterséges intelligencia (MI) programját a Huawei Eco-Connect Europe 2019 konferencián, és bejelentette, hogy százmillió eurót fektet be az MI-iparágba Európában a következŇĎ öt évben. A program új fejezetet nyithat az európai mesterséges intelligencia iparág történetében.

„A Huawei elkötelezett az európai mesterséges intelligencia (angolul AI, Artifical Intelligence) iparág fejlesztése mellett, amely lehetŇĎvé teszi a vállalatok és egyéni fejlesztŇĎk számára, hogy az Ascend AI termékeit technológiai és üzleti innovációra használják. A következŇĎ öt évben a Huawei 100 millió euró befektetését tervezi az európai AI ökoszisztéma programba, amely iparági szervezeteknek, 200 ezer fejlesztŇĎnek, 500 független szoftver kereskedŇĎ (ISV) partnernek, 50 egyetemnek és kutatási intézménynek segít majd az innováció fejlesztésében”, mondta Jiang Tao, az Intelligent Computing üzletág alelnöke. 

 

A Huawei mesterséges intelligencia programja, az AI Ecosystem Program négy kezdeményezésen alapszik. A vállalat elŇĎször a Huawei partnerekkel közösen dolgozik az európai MI-iparág fejlesztésén, kulcsszervezetekkel mŇĪködik majd együtt három fontos területen:

  • AI-etikai- és biztonsági szabályozások és szabványok fejlesztése terén az Európai Távközlési Szabványosítási Intézettel (ETSI),
  • az európai AI Public-Private Partnership (PPP), és ezáltal az AI-kutatások és a vertikális iparági fejlŇĎdés elŇĎsegítése terén a Big Data Value Association-nel,
  • az európai AI egyetemi ökoszisztéma gondozása területén pedig olyan szervezetekkel közösen dolgozik, mint például a Falling Walls Foundation.

 

A Huawei továbbá közös megoldásokat fejleszt ISV partnereivel. A müncheni és párizsi OpenLabs intézmények olyan AI-képességi központok, amelyek támogatják az ISV partnereket a hardver, a fejlesztés és hordozás, valamint a közös marketing területein.

 

Harmadszor, a Huawei offline technológiai és fejlesztŇĎi versenyeket szervez, valamint technológiai támogatást nyújt a fejlesztŇĎk számára. Emellett a Huawei AI-képzéseket és tananyagokat biztosít partnereinek, valamint közös kutatóközpontokat hoz létre Európában. Az egyetemek számára tervezett AI-tanfolyamok az alapvetŇĎ AI-elméletet, az Ascend- és a mainstream keretfejlesztést, valamint az Ascend szoftverarchitektúrát és fejlesztéseket foglalják magukban. A vállalat négy tananyagot jövŇĎre tervez bemutatni, melyek az Ascend fejlesztésekrŇĎl szólnak majd. A Huawei továbbá algoritmus- és alapvetŇĎ alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó közös kutatóközpontokat hoz létre azokkal az egyetemekkel és kutatóintézményekkel, melyekkel partnerségi kapcsolatban áll.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció