Európa legnagyobb hackathonja ismét Budapesten

Újra Magyarországra érkezik Európa legnagyobb hackathon sorozata, amelyre több mint 60 országból várnak érdeklŇĎdŇĎket.  A JunctionX egy nemzetközi kezdeményezés, amelyben valós üzleti problémákat oldanak meg a versenyzŇĎk 48 óra alatt. A rendezvénynek Budapest ad otthont 2019. október 25 és 27-e között.

A JunctionX Budapest országunk egyik leginnovatívabb hackathonja, melyre fejlesztŇĎk, designerek és vállalkozók gyŇĪlnek össze, hogy gyakorlati megoldásokat hozzanak létre valós piaci problémákra. A versenyzŇĎknek lehetŇĎsége van a legújabb technológiákat és bármilyen merész ötletet felhasználni, megvalósítani az esemény során.

 

A versenyen valódi szituációkkal szembesülhetnek a fiatalok, ugyanis a kihívásokat a Tech Embassy céges partnerei biztosítják, így többek között a Google, a Microsoft, a Nokia és a Telekom is megméretteti a fejlesztŇĎket. A feladataik között lehetséges téma a mesterséges intelligencia, a machine learning, azaz gépi tanulás, vagy a gépjármŇĪ automatizálás is.

 

Mivel a hackathon egy ötletverseny, a résztvevŇĎknek a challenge kiválasztása után meg kell vizsgálniuk több szemszögbŇĎl a helyzetet és brainstormingjuk produktumából egy prototípust létrehozni, amely már a kiforrott eredményeket mutatja be. A megmérettetést az a csapat nyeri, aki a leginnovatívabb ötlettel gyŇĎzi meg a szakmai zsŇĪrit és versenyzŇĎtársaikat egy 3 perces rövid bemutató keretében.

 

A JunctionX sokszínŇĪ és egyedi, így hazánkban is igazán népszerŇĪ, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy tavalyhoz képest megduplázódott a hackathonra regisztrálók száma. A 400 legjobb fiatal tehetséget idén a Telekom székház fogadja be az egész hétvégés rendezvényre.

 

„Az esemény szervezése szempontjából központi szerepet töltött be, hogy igazságos lehessen az elbírálás. Ez több szempontból is kihívást jelent, hiszen a challenge-ek különbözŇĎ helyekrŇĎl érkeznek, ráadásul a szakmai zsŇĪri sem tud mindenkit meghallgatni.” – mesélte Gedai Bence, a Tech Embassy vezetŇĎje. – „Megoldásként partnereinkkel együttmŇĪködve feladataikat egységes nehézségi szintre hoztuk, az értékelést pedig a Gavel rendszeren keresztül végezzük majd, mely segítségével a résztvevŇĎk egymás munkáját fogják értékelni. A versenyen így annak a csapatnak üti a markát az 1 millió forintos fŇĎnyeremény, akik valóban a legjobban teljesítettek.”

 

A JunctionX Budapest rendezvényt 2019. október 25-27-e között tartják, a jelentkezési határidŇĎ pedig október 18-án zárul. A versenyre csapatokban érdemes jelentkezni, de az egyedül érkezŇĎket is csoportokba rendezik majd a szervezŇĎk. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció