Meghosszabbítja regionális újságírói pályázatának nevezési határidejét a Siemens

A korábbi évekhez hasonlóan a Siemens idén is meghirdette regionális újságírói pályázatát, a Siemens Press Awardot. A jelentkezéseket idén a tavaszi időszakban várják, az eredeti, március végi határidőt most április 10-ig meghosszabbították. Ennek megfelelően a beadható pályamunkákra vonatkozó feltétel is módosult: a pályázaton a 2018. augusztus 1. és 2019. április 10. között megjelent publikációk vehetnek részt. 

A téma idén is a digitalizációhoz kapcsolódik: a szervezők a városok, az ipar és az energetika digitális jövőjével foglalkozó újságírói munkákat várják. A pályázatra bárki nevezhet, akinek a megjelölt témában releváns munkája megjelent.  A nyomtatott és online médiában publikált szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, valamint az elektronikus médiában, a tévében és a rádióban sugárzott anyagok egyaránt részt vesznek a versenyben.

 

A díjra Közép- és Délkelet-Európa tizenhárom országából – Magyarország mellett Szlovákiából, Romániából, Bulgáriából, Ukrajnából, Horvátországból, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Szerbiából, Ausztriából, Csehországból és Lengyelországból – valamint Izraelből pályázhatnak az újságírók.

 

A benyújtott pályázatokat elsőként a hazai zsűri értékeli. A magyar zsűritagok között szerepel egy egyetemi szakember, két elismert újságíró, a tavalyi pályázat hazai nyertese és egyben egyik nemzetközi díjazottja, valamint a Siemens egy képviselője. A hazai zsűri a három legjobb magyarországi pályázatot díjazza majd. Az első helyezett továbbjut a regionális döntőbe, ahol nemzetközi zsűri értékeli és választja ki a közép- és kelet-európai régió három legkiemelkedőbb publikációját. A versenyt záró bécsi gálaesten hirdetik ki a nyerteseket, akik a nemzetközi elismerésen túl fejenként 1000 euróval térhetnek haza.

 

Az érdeklődő újságírók a Siemens Press Award 2019-re "A városok, az ipar és az energia digitális jövője" témában készített pályamunkájukat az alábbi címen adhatják le: http://siemens.hu/pressaward2019. A pályázatok beadásának határideje 2019. április 10. A pályázat kritériumaira, valamint a részvételi szabályokra vonatkozó további információk szintén a http://siemens.hu/pressaward2019 weboldalon találhatók.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció