A Viber vezérigazgatója szerint a felhasználók adatai biztonságban vannak

A New York Times birtokába jutott dokumentumok szerint a Facebook több mint 100 óriásvállalatnak biztosított közvetlen hozzáférést a felhasználók személyes profiljaihoz és posztjaihoz, számos esetben pedig az emberek privát beszélgetéseihez is. Eközben hónapok óta próbálja meggyŇĎzni a közvéleményt, hogy mindent elkövetnek felhasználóik személyes adatainak védelme érdekében.

Ahogy a kiszivárgott dokumentumokból kiderült, többek között a Netflix, Spotify, és az Amazon is hozzáférhetett a Facebook felhasználók privát beszélgetéseihez, amelyekbŇĎl késŇĎbb piaci- és pénzügyi elŇĎnyökre tettek szert. 

 

Közéleti szereplŇĎk, adatszakértŇĎk és dühös Facebook felhasználók ezreinek negatív megjegyzései árasztották el a médiát és a közösségi oldalakat miután kiderült, hogy a Facebook továbbra is visszaél a felhasználók személyes adataival és magánéletükkel.

 

 

Djamel Agaoua, az egyik legnépszerŇĪbb kommunikációs alkalmazás, a Viber vezérigazgatója nyílt levélben reagált az újabb botrányra és tanácsokkal látta el azokat, akik továbbra is szeretnék, hogy beszélgetéseik privátak maradjanak az általuk használt üzenetküldŇĎ applikációban. 

 

Felsorolásában kiemeli, hogy a Viberben alapértelmezetten mŇĪködŇĎ végponttól-végpontig tartó titkosítás az egyetlen megoldás, ha biztosak akarunk lenni abban, hogy személyes online terünkbe senki se avatkozhasson bele. A védelem garantálja, hogy csak azok az emberek férhetnek hozzá információinkhoz, akik részt vettek a beszélgetésben. 

 

Agaoua végül kiemelte, hogy a vállalatoknak nincs joga átvenni az irányítást a felhasználóktól személyes adataikat illetŇĎen: „Az online jelenlét nem jelenti azt, hogy minden, amit megosztunk rajta, az másokra is tartozik. Csakis a felhasználó döntheti el, hogy milyen információt oszt meg másokkal, hogy mások láthatják-e, hogy mikor elérhetŇĎ online, illetve, hogy elolvasta-e már a neki küldött üzeneteket.” 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció