SUSE Enterprise Storage: ha elfogyna a tárhely

Elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 5.5. A Ceph technológiára épülő, intelligens, szoftveresen vezérelt tárolási megoldás használatával a szervezetek modernizálhatják nagyvállalati tárolóinfrastruktúráikat, és a költségek mérséklésével egyidejűleg nyújthatnak korlátlan skálázhatóságot Az új funkciók tovább segítik a tároláshoz kapcsolódó költségek csökkentését, egyszerűbbé teszik a felügyeletet, és emelt szintű biztonságot kínálnak.

Ahhoz, hogy a vállalatok versenyképesen működjenek, muszáj korszerű digitális eszközöket használniuk. Ennek következtében rengeteg adat keletkezik, amit tárolni kell. Ezért olyan gyorsan nő a tárkapacitás iránti igény a cégeknél, hogy nem gazdaságos új tárolóeszközökkel bővíteniük az infrastruktúrát. A szoftveresen vezérelt tárolási rendszerek megoldást kínálnak a problémára, mivel elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől. Így lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy költséghatékony tárolási rendszert építsenek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával. Az ilyen jellegű megoldások annyira népszerűek, hogy az IDC előrejelzése szerint 2021-re 16,2 milliárd dollárra bővül a szoftveresen vezérelt tárolási megoldások piaca.

 

„A SUSE jelentős fejlesztéseket végzett annak érdekében, hogy egyszerűsítse a SUSE Enterprise Storage használatát, és ennek köszönhetően az iparág egyik legkönnyebben kezelhető Ceph disztribúcióját kínálja. A megoldás magában foglalja a Ceph disztribúcióknál egyre inkább normának számító openATTIC Ceph-felügyeleti irányítópultot, ami fontos szerepet játszik abban, hogy a SUSE Enterprise Storage magas szinten képes kiszolgálni a nagyvállalati igényeket” – mondta Ritu Jyoti, az IDC rendszerinfrastruktúrával kapcsolatos kutatásokért felelős alelnöke. 

 

A SUSE Enterprise Storage segítségével a vállalatok számos felhasználási területen hatékonyabbá tehetik tárolási rendszereiket, beleértve a nagy mennyiségű, strukturálatlan adatok vagy archívumok tárolását, a big data alkalmazások működtetését, a katasztrófa utáni helyreállításhoz szükséges hátteret, valamint a felhőalapú szolgáltatásokhoz, illetve HPC vagy virtuális gépekhez szükséges tárolási rendszereket.

 

A tárolási rendszerek modernizálásáról szóló videó: 

 

A Ceph Luminous kiadásra épülő, új SUSE Enterprise Storage rendkívül jól skálázható és hibatűrő környezetet teremt olyan egységes szoftveralapú tárolófürtökkel, amelyek objektum-, blokk- és fájlalapú tároláshoz egyaránt alkalmasak. A megfizethető árú és könnyen kezelhető SUSE Enterprise Storage új verziója a teljesítmény, a stabilitás és a felügyelet terén is tartalmaz új fejlesztéseket. Továbbfejlesztett openATTIC képességeket és OpenStack integrációt foglal magában, amelyek révén az ügyfelek mérsékelhetik költségeiket, és széles körben vezethetik be nagyvállalati környezetükben a nyílt forráskódú adattárolást. 

 

A csomag támogatja a CIFS/Samba for Ceph éles használatát, tovább bővítve a SUSE Enterprise Storage képességeit a Windows-os környezetek kiszolgálása terén is. A megoldás az iparágban elsőként támogatja a heterogén Ceph rendszereket (nem SUSE RBD és CephFS klienseket). Emellett emelt szintű biztonságot nyújt, mivel támogatja az Apparmor Linux-mag biztonsági modult, valamint lehetővé teszi, hogy a felhasználók értesítéseket kapjanak az általuk előre meghatározott eseményekről.

 

A SUSE Enterprise Storage 5.5 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/suse-enterprise-storage/ 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció