Kihirdett√©k a ‚ÄěDigit√°lis Es√©ly 2018‚ÄĚ p√°ly√°zat nyerteseit

Az Infotér konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplŇĎk legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács és az SAP közös, „Digitális Esély 2018” pályázatának eredményeit. Idén tizenegy hátrányos helyzetŇĪ fiatalok digitális felzárkózását segítŇĎ non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták.

A hátrányos helyzetŇĪ fiatalok IT oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselŇĎinek Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke és Kiss Fanni, az SAP Hungary Kft. oktatásért felelŇĎs üzletágvezetŇĎje adta át a támogatásról szóló oklevelet.

 

 

A szervezetek összesen tízmillió forint támogatást kapnak. A díjazottak:

 • Autonómia Alapítvány;
 • Együtt Veled Alapítvány;
 • Foncsorozó Egyesület;
 • Igazgyöngy Alapítvány;
 • Kállósemjéni Diákokért Egyesület;
 • Lépjünk hogy Léphessenek Közhasznú Egyesület;
 • Ópályiak Baráti Köre;
 • SZETA Egri Alapítványa;
 • Tóth Antal Alapítvány;
 • Turai Tanulókért Alapítvány;
 • Voneszo Alapítvány.

 

Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke a díjátadón kiemelte: „A Digitális Esély pályázat kiválóan illeszkedik a kormány Digitális Jólét Programjához, amelynek célja, hogy minél nagyobb mértékŇĪ, minél több emberhez eljutó digitális fejlesztések valósuljanak meg. Az idei pályázatokat áttekintve folytatódott a tavalyi tendencia, azaz a felhasználói szintŇĪ infokommunikációs ismeretek elsajátítását elŇĎsegítŇĎ programok mellett egyre markánsabban megjelennek a civil szervezetek pályázataiban a programozást, a kódolást, valamint a robotika oktatását támogató kezdeményezések is. Emellett olyan jövŇĎbemutató területekre is fókuszálnak, mint a 3D grafikai ismeretek és a 3D nyomtatás, különbözŇĎ mobilapplikációk fejlesztése, valamint indul olyan képzés is, amelynek segítségével a tanulók könnyen felismerhetik az álhíreket. Az ilyen típusú oktatás sok esetben kiscsoportos mŇĪhelymunka keretében történik majd, így az informatikai gondolkodás elsajátításán túl a gyermekek szociális készségei is javulnak, és megszerzett tudásukat átadhatják a családtagoknak is. Ez a tudás a mai világban konkrét boldogulást, munkaerŇĎ-piaci versenyelŇĎnyt jelent majd számukra.”

 

„Idén több mint négyszázötven gyermek informatikai oktatását támogatja a Digitális Esély pályázat, amelyet ötödik alkalommal rendeztük meg az NHIT-vel közösen” - mondta el Kiss Fanni. Az SAP Hungary Kft. oktatásért felelŇĎs üzletágvezetŇĎje aláhúzta, a program eddig több mint 5000 hátrányos helyzetŇĪ fiatal számára hozta közelebb a digitális világ nyújtotta lehetŇĎségeket. „A digitális írástudás a közeljövŇĎ alapvetŇĎ fontosságú képességévé válik, melynek terjesztése, fejlesztése e program célkitŇĪzése.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció