A Vodafone csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

A 2018. október 9-én megalakult Mesterséges Intelligencia Koalíció alapítóihoz a kezdeményezés támogatójaként a Vodafone Magyarország is csatlakozott. A koalíció célja, hogy kijelölje a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait és kereteit.

A mesterséges intelligencia (MI) kutatása, fejlesztése és alkalmazása a technológiai és üzleti szféra egyik leginnovatívabb területei közé tartozik, amely az elemzések szerint 2030-ra 13.300 milliárd euróval növeli majd a globális gazdaság teljesítményét.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, felismerve az MI alkalmazásokban rejlŇĎ kiemelkedŇĎ versenyképességi potenciált, elindította a Mesterséges Intelligencia Koalíciót, amely platformként szolgál azok számára, akik érintettek a terület jövŇĎbeni alkalmazásában, kutatásában, a jogi és etikai aspektusainak vizsgálatában. Annak érdekében, hogy a hazai digitális ökoszisztéma szereplŇĎi felkészülten vegyenek részt az MI területén zajló nemzetközi versenyben, a hazai szereplŇĎk – kormányzat, nagyvállalatok, kkv-k, startupok, valamint az akadémiai és egyetemi mŇĪhelyek –, közös fellépésére van szükség. Az MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések terén mihamarabb az európai élvonalba kerüljön.

 

Dr. Budai J. GergŇĎ

 

2018. október 9-én a Vodafone Magyarország alapító tagként csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. Az alapító nyilatkozatot a szolgáltatót nevében Dr. Budai J. GergŇĎ vállalati kapcsolatokért felelŇĎs vezérigazgató-helyettes írta alá. „A mesterséges intelligencia villámgyors térhódítása és gyakorlati haszna tagadhatatlan. Ez a terület a technológiai fejlŇĎdésnek az eddigiektŇĎl gyökeresen eltérŇĎ, még magasabb szintjét képviseli. A Vodafone eddig is kiemelt figyelmet fordított a technológiai újításokra, és a számos innovációt tartogató jövŇĎben épp olyan megbízható partner lesz, mint napjainkban” – mondta el.

 

A mesterséges intelligencián alapuló megoldások használata a jövŇĎben számos elŇĎnnyel fog járni. Életünk részévé válnak az önvezetŇĎ autók, nŇĎ a kiberbiztonság, és a tŇĎzsdefolyamatok pontosabb elŇĎrejelzésétŇĎl az egészségügyi diagnosztikáig és megelŇĎzésig számtalan olyan fejlesztést fog hozni a mindennapokba, amelyek hatékonyabbá, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik a jövŇĎt.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció