Az √°t√ľtŇĎ hardver-szoftver integr√°ci√≥ √©s a grafikus feldolgoz√°st gyors√≠t√≥ technol√≥gia optimaliz√°lja a mobil j√°t√©k√©lm√©nyt

A Honor Pekingben jelentette be a GPU Turbo-t, egy forradalmian új, a grafikus feldolgozást gyorsító technológiát. A hardver-szoftver integrációval a GPU Turbo drámaian felgyorsítja a mobiltelefonok grafikus feldolgozó hatékonyságát és ezzel kellemesebb és gyorsabb élményhez juttatja a felhasználókat.

“Nagyon örülünk, hogy elértük ezt a technológiai áttörést, mert a Honor arra törekszik, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa ügyfeleinek.” - mondta George Zhao, a Honor elnöke. “MeggyŇĎzŇĎdésünk, hogy a GPU Turbo-val növelni tudjuk a piaci elŇĎnyünket azáltal, hogy fokozzuk a grafikus feldolgozás hatékonyságát és kifogástalan mobil élményt nyújtunk.”

 

A GPU Turbo a hagyományos grafikus feldolgozó keretrendszert alacsonyabb szinten építi fel, ezzel nagyot javítva a felhasználói élményen.   A grafikus feldolgozás területének alapos megismerése után a Huawei és a Honor kulcsfontosságú áttörést ért el, mintegy 60%-al felgyorsítva a grafikus feldolgozás hatékonyságát, mindeközben 30%-al csökkentve a SoC (System on Chip) energiafelhasználását, kiterjesztve a lehetŇĎségeket a teljesítmény és az energiafelhasználás egyensúlyának megtartásával. A jobb renderelésnek köszönhetŇĎen pedig a Honor készülékek kimagasló grafikai minŇĎséget tudnak elérni a GPU Turbo segítségével még akkor is, ha maga a mobil applikáció nem támogatja a HDR (High Dynamic Range) képalkotást.

 

 

 

Azt elmúlt 10 évben a kijelzŇĎk felbontásának VGA-ról 1080p-re, majd hamarosan 4K-ra emelkedésével megugrott az elvárás az okostelefonok grafikus feldolgozó tudásával szemben. A mobil játékok uralják a gaming piacot. Az utóbbi idŇĎk szabadidŇĎs és oktató mobil játékaival ellentétben a mai, sokszereplŇĎs online harcterek komoly kapacitásokat követelnek az okostelefonoktól. A mobiltelefonokon egyre népszerŇĪbb AR és VR alkalmazások is magas szintŇĪ grafikus feldolgozó képességeket igényelnek. A mobil platformokra szánt GPU-k folyamatosan technikai korlátok sorozatába ütköztek, mint pl. a tárolás, a hŇĎelvezetés és az energiafogyasztás. Mindezek nehezítik a fejlesztŇĎk dolgát, ha meg akarnak felelni a megugró grafikai igényeknek. Ezeket az igényeket kielégítve a Huawei és a Honor bemutatja a GPU Turbo-t, a kulcsfontosságú technológiai áttörést, amit a grafikus feldolgozás terén összegyŇĪjtött tapasztalatok alapján fejlesztettek ki. 

 

A GPU Turbo azoknál a mobil játékoknál jelent majd nagy segítséget, amelyek magas színvonalú grafikai feldolgozást igényelnek, fokozva a sebességet és drámaian optimalizálva a felhasználók játékélményét. A GPU Turbo alapfelszerelése lesz a Honor telefonoknak, kiváló integrációt eredményezve az okostelefon hardver és az EMUI szoftver között. Ezen felül a GPU Turbo a jövŇĎben támogatni tudja majd az AR-t és VR-t, így alkalmazható lesz akár a virtuális tanításban, az online vásárlásban és a távdiagnosztikában is, hogy a lehetŇĎ legjobb vizuális élményhez jussanak a felhasználók. 

 

A GPU Turbo-t elŇĎször a Honor Play részeként mutatták be Kínában június elején. A többi népszerŇĪ Honor okostelefon is fokozatosan megkapja a kiegészítést, többek között az Európában nemrég bemutatott Honor 10, Honor View10, Honor 9 lite és a Honor 7X. A készülékek frissítésének pontos dátumáról a Honor hamarosan tájékoztat majd. A technológia globálisan is elérhetŇĎ lesz a Honor felhasználók számára.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció