Az Epson innovat√≠v technol√≥gi√°i lehetŇĎs√©get ny√ļjtanak az √∂kol√≥giai l√°bnyom cs√∂kkent√©s√©re

Világszerte egyre több szakértŇĎ hívja fel a figyelmet a tényre, hogy az ember romboló tevékenysége már napjainkban is visszafordíthatatlan károkat okozott környezetünkben. Június 5-én volt a Környezetvédelem világnapja, érdemes tehát megállnunk egy kicsit, és az egyre sŇĪrŇĪsödŇĎ problémák megelŇĎzése érdekében átgondolni, hogy személy szerint és az üzleti életben hogyan és miként járulhatunk hozzá az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez.

Technológiai megoldások ezrei állnak rendelkezésünkre, melyek iránt a vállalatok valóban elkötelezŇĎdnek annak érdekében, hogy a káros környezeti hatásokat minimalizálják. Az Epson 2004 óta elhivatott az ENSZ Globális Megállapodásában (Global Compact, UNGC) foglaltak iránt, és a 13 000 másik aláíróval együtt folyamatosan dolgozik a fenntartható fejlŇĎdési célok eléréséért. 

 

Jobb termékek egy jobb jövŇĎért

Az Epson termékei elŇĎállításakor arra törekszik, hogy az adott folyamat minél kevesebb energiaigénnyel és a lehetŇĎ legtöbb újrahasznosítható anyag felhasználással mehessen végbe. Már a tervezŇĎasztalon úgy születnek meg ezek a gépek, hogy a lehetŇĎ legkörnyezetkímélŇĎbben, minél inkább megújuló energiával és a legkevesebb hulladék mellett lehessen gyártani. Az Epson nem kizárólag a termékek tervezése és létrehozása során fektet nagy hangsúlyt a környezetvédelemre, hanem elkötelezett amellett, hogy a teljes életciklus alatt a lehetŇĎ legkevesebb energiát használják fel, és a konkurens megoldásokhoz képest akár 90 százalékos szén-dioxid kibocsátás csökkentést is elérhessenek velük a felhasználók.

 

Miért kellene választani a vállalat és a bolygó érdekei között?

A szén-dioxid kibocsátás, mely a klímaváltozásban fŇĎ szerepet játszik, kulcsfontosságú tényezŇĎ kormányzati és vállalati szempontból is. Az Epson hisz abban, hogy ez kettŇĎs felelŇĎsség, hiszen a vállalatoknak és a fogyasztóknak is elvitathatatlan szerepe van egy-egy ilyen vállalás sikerességében. Az Epson amellett, hogy segít csökkenteni a környezetre gyakorolt hatást, üzleti elŇĎnyöket is garantál azáltal, hogy kevesebb lesz az áramszámla, miközben az eszközök nagyobb produktivitást engednek meg. 

 

KifizetŇĎdŇĎ változás

A környezetvédelmi célok elérésében az Epson partnerként tekint vásárlóira, hiszen termékei használatával az üzleti fenntarthatóság mellett ŇĎk is hozzájárulnak bolygónk környezetének védelméhez. Az Epson üzleti tintasugaras nyomtatói valóban környezetbarát megoldást nyújtanak a lézernyomtatókkal szemben, ugyanis használatuk során nem keletkezik hŇĎ, így mŇĪködésük során nem bocsátanak ki környezetszennyezŇĎ gázokat sem. Ha az irodák redukálják a magas energiafelhasználású eszközök használatát, – mint például a magas hŇĎkibocsátású lézertechnológiát – akkor csökkenthetik akár a légkondicionáló készülékek igénybevételét is. A modern irodák mindinkább digitálissá válnak, a nyomtatás ugyanakkor továbbra is elkerülhetetlen folyamat a munka világában, így környezeti fenntarthatóság szempontjából a tintasugaras nyomtatók bizonyulhatnak kizárólag optimális választásnak.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció