Levélbombåk hatåstalanítåsa profi eszközökkel

Számos különféle fenyegetés leselkedhet a vállalatok levelezƑrendszereire, a vírusoktól kezdve a kéretlen üzeneteken át egészen a kiberbƱnözƑk támadásáig. Ezek jelentƑs pénzügyi és hírnévbeli károkat okozhatnak, illetve a cég mƱködését is komolyan veszélyeztethetik. Rengeteg idƑt és energiát igényel, ha mindegyik ellen külön-külön próbálnak védekezni, ezért a Micro Focus szakértƑi a leggyakoribb kockázatokkal szemben egységes védelmet nyújtó, integrált eszközöket ajánlják.

Napjainkban az üzleti kommunikáció nagy része e-mailben folyik, ami érthetƑ, hiszen ez elektronikus levelezés gyors, hatékony és visszakereshetƑ, ráadásul a mobil eszközök terjedésének köszönhetƑen bármikor és bárhol használható. Naponta összesen mintegy 270 milliárd e-mailt küldenek világszerte, nem meglepƑ tehát, ha szép számmal akadnak olyanok, akik ezen a népszerƱ csatornán keresztül próbálnak hasznot húzni akár illegális eszközökkel is. 

 

Kiemelt célpontnak számítanak a vállalatok, mivel náluk jóval nagyobb a potenciális kár vagy a megtévesztéssel kicsalható összeg mértéke, ezért a szervezeteknek érdemes különös figyelmet fordítaniuk az e-mailben leselkedƑ veszélyek elkerülésére. A Micro Focus szakértƑi az olyan integrált eszközök használatát javasolják, mint például a Secure Messaging Gateway, amely a teljes hálózaton védelmet kínál a kimenƑ és bejövƑ levélforgalom felett. De pontosan milyen fenyegetésekkel is kell szembe nézniük a cégeknek?

 

Vírusok

A számítógépes vírusok az élƑvilágban is megtalálható vírusok után arról kapták a nevüket, hogy önmaguk másolatainak elƑállítására törekszenek. Különféle módokon okoznak károkat, az elmúlt idƑszakban például a zsarolóvírusok terjedtek el számottevƑen, amelyek zárolják a számítógépen található fájlokat, és csak bizonyos összeg ellenében bocsátják Ƒket újra rendelkezésre – legalábbis az ezeket mƱködtetƑ kiberbƱnözƑk ígérete szerint. A vírusok terjesztésének egyik legnépszerƱbb módja az e-mail: érkezhet csatolmányban is, vagy elhelyezhetik a levél szövegébe ágyazott linkként. A fejlett védelmi megoldások az összes kimenƑ és bejövƑ e-mail esetében automatikusan és villámgyorsan átvizsgálják a teljes tartalmat, a tárgytól kezdve a levéltörzsön át a csatolmányokig, és blokkolják a veszélyesnek ítélt elemeket.

 

 

Kéretlen levelek

Az elmúlt év során a világszerte összesen elküldött e-mailek 57 százaléka spam volt. Ezek jellemzƑen a címzettek által nem kért, tömeges mennyiségben kiküldött hirdetések, felhívások vagy lánclevelek, amelyek egy része tudatosan törekszik a fogadó felek megtévesztésére. A fejlett spamszƱrƑ megoldások a tartalom ellenƑrzésével, a kéretlen leveleket küldƑ e-mail címek blokkolásával, a feladó IP-címének vizsgálatával és egyéb technológiák segítségével még azelƑtt megállítják a kéretlen e-maileket, mielƑtt azok bekerülnének a levelezƑrendszerbe. Ennek köszönhetƑen az üzenetküldƑ szoftverek hatékonyabban és gyorsabban mƱködnek, hiszen nem terheli le Ƒket felesleges forgalom, és a felhasználók sem töltik az idejüket szükségtelen levelek olvasásával és törlésével. 

 

Megtévesztés

Az internetes csalók több különféle, célzott módszerrel is megtámadhatják a vállalatokat. Az egyik egyre inkább közkedvelt módszer során a cég vezetƑjének kiadva magukat e-mailben arra utasítják a pénzügyekért felelƑs alkalmazottat, hogy utaljon át részükre egy nagyobb összeget. Az alkalmazottak oktatása elengedhetetlen az ilyen támadások kivédéshez, de rendelkezésre állnak dedikált, többszintƱ védelmet kínáló eszközök is.

 

Túlterheléses támadás

A szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Denial of Service, DoS) egyik fajtája során a szervezetek levelezƑrendszereit veszik célba oly módon, hogy nagyméretƱ üzeneteket küldenek a cég e-mail címeire egészen addig, amíg azok meg nem telnek, illetve a szerver le nem lassul vagy teljesen össze nem omlik. Fejlett biztonsági megoldások az ilyen jellegƱ támadásokat is képesek azonosítani és automatikusan blokkolni.

 

All-in-one biztonság

Fárasztó és idƑigényes lehet, ha a vállalatok minden veszéllyel szemben egyedi módon kívánják kiépíteni védelmüket. Ezért is hatékony egy olyan integrált megoldás, mint például a Secure Messaging Gateway, amely egyben nyújt védelmet az összes fent említett fenyegetéssel szemben. Emellett az olyan tartalmakat is kiszƱri, amelyeknek nincs helyük a munkahelyeken, mivel képelemzƑ eszközével képes felismerni a pornográf tartalmakat az e-mailekben található fotókon és videókban, és megakadályozza azok terjesztését a vállalatoknál.

Emellett egyszerƱ konfigurálással, elƑre beállítható szƱrƑkkel, fekete- és fehérlistákkal, illetve értesítésekkel segíti a fenyegetések kezelését. Ráadásul a felhƑben és a helyszínen is használható, és többféle rendszert is támogat, beleértve a Microsoft Exchange, Office 365, Gmail, GroupWise, Vibe, Lync és Lotus Domino platformokat. 

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł