Újabb 30 ezer m2 raktárkapacitás építését tervezi a BILK Logisztikai Zrt.

Újabb, összesen 30 ezer m2 területŇĪ raktárcsarnokok beruházására nyújtott be építési engedélykérelmet a BILK Logisztikai Zrt. Budapest XXIII. kerületi önkormányzatához. A beruházás a logisztikai parkkal határos 7,4 hektár területen valósul meg, amit a társaság tavaly ŇĎsszel vásárolt meg.

A cég két ütemben tervezi felépíteni az új létesítményeket, amiket a következŇĎ két év folyamán vehetnek birtokba a bérlŇĎk. A fejlesztés befejezését követŇĎen a BILK Logisztikai Zrt. kapacitása meghaladja majd 215 ezer m2-t.

 

A jelenleg több mint 182 ezer m2 raktár- és irodakapacitású piacvezetŇĎ logisztikai park a piac növekvŇĎ igényeinek kielégítése érdekében folyamatosan bŇĎvíti kapacitásait. Az új csarnokok felépültéig a társaság kreatív megoldásokat vesz igénybe. Egy 12,2 méter hasznos belmagasságú épület megvalósítását két meglévŇĎ raktárépület közötti szabad terület beépítése teszi lehetŇĎvé. Erre a megoldásra azért van szükség, mert a piacvezetŇĎ logisztikai park egyébként már betelt: a bérlŇĎk a rendelkezésre álló raktárkapacitások 98,4 százalékát igénybe veszik. Ennek a 3800 m2 alapterületŇĪ beépítésnek a munkálatai ŇĎsszel fejezŇĎdnek be. A több mint félmilliárd forint értékŇĪ beruházás komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására lesz kialakítva. BérlŇĎje a csarnok kizárólagos használatát több mint 11 évre elŇĎre lekötötte. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció