Nemzetk√∂zi befektetŇĎk versenyeznek hazai startupok kegyei√©rt a SMART konferenci√°n

Rendhagyó startup programot szervez az OXO csoport április 4-én, a SMART konferencia keretén belül. Ezúttal nem vállalkozások fognak versenyezni befektetŇĎk elŇĎtt, hanem fordítva: nemzetközi befektetŇĎcégek utaznak Budapestre, hogy „eladják” magukat hazai startupoknak. Az ország legnagyobb tech szakmai eseményén az utóbbi néhány hónap zajos hazai üzleti sikereinek kulisszatitkait is elsŇĎ kézbŇĎl tudhatják meg a résztvevŇĎk.

ErŇĎs startup programot vonultat fel idén a SMART konferencia. Az OXO csoport közremŇĪködésével megvalósuló szekció hazai startupperek történetein keresztül mutatja be, hogy milyen kihívásokra kell felkészülnie annak, aki technológiai startup projekt indítására adja a fejét. A tematika keretében bemutatkoznak a hazai ökoszisztéma fontosabb szereplŇĎi: befektetŇĎk, tanácsadók és vállalati akcelerátorok.

 

„Igyekszünk megmutatni a hazai technológiai startup közösségnek, hogy aki jól választ befektetŇĎ partnert, az milyen széleskörŇĪ támogatást és tapasztalatokat kaphat az elképzelései megvalósításához. SŇĎt, ezen a délutánon a konferenciára fogunk csábítani több nemzetközi befektetŇĎt, akik végre maguk fogják megpróbálni eladni magukat néhány perces bemutatkozó elŇĎadásokban és végre a startupperek érezhetik majd úgy, hogy az ŇĎ kegyeikért versengenek” – harangozta be a startup szekció teljes programját Oszkó Péter, az OXO csoport vezetŇĎje.

 

Együtt lehetnek sikeresek a régió nagyvárosai a startup piacon

A dedikált startup szekció mellett további elŇĎadások keretében is teret ad a tematikának a SMART. Szó lesz például arról, hogy a startup építés nem országokról, hanem városokról szól, legalábbis a régiónkban. Bizonyos vélemények szerint nem feltétlenül kell Budapestnek önmagában startup központtá válnia, sokkal fontosabb lenne, hogy a térség nagyvárosaival együtt tudjon olyan egységet létrehozni, ami erŇĎteljesebb jelenlétet biztosít a globális porondon

 

„A hazai startup ökoszisztéma egyik hiányossága, hogy nincs fókusz, nem lehet kijelenteni, hogy Budapest bizonyos területen a legjobb, hogy itt vannak például a legjobb AI (mesterséges intelligencia) vagy FinTech startupok. Nem vagyunk startup központ, de nem is biztos, hogy azzá kell válnunk, sokkal fontosabb lenne, hogy régióként legyünk meghatározóbbak, hogy a térség jelentŇĎsebb városaival együtt tudjunk egy egységet létrehozni, ami globálisan sikeresebbé tesz minket” - véli Kovács Péter, a Budapest Startup Safary és a Central European Startup Awards alapítója, aki Budapest startup piaci lehetŇĎségeit boncolgatja majd a SMART 2018 konferencián. 

 

 

Agyondolgozzák magukat a hazai startupperek?

A SMART-on szó esik arról is, hogy a startupper lét egyfajta divattá vált hazánkban is, amit sok esetben jellemez a „munkaalkoholizmus”, azaz, hogy a sikert hajhászva a magyar vállalkozások is hajlamosak napi 12-14 órát dolgozni, és emellett kevesebb figyelmet szentelnek a családi és baráti kapcsolataiknak. A téma kapcsán Biás Csongor, a Booom termékstúdió vezetŇĎje, a Mozaik és a Design Terminal korábbi vezetŇĎ munkatársa tart elŇĎadást a konferencián.

 

„A SMART azon felül, hogy a hazai technológiai szcéna számára évek óta az elsŇĎszámú tudásmegosztó és kapcsolatépítŇĎ platformot jelenti, kiemelt feladatának tekinti a tehetséggondozást, éppen ezért idén is bemutatkozási lehetŇĎséget nyújtunk a legfrissebb ígéretes hazai innovációknak, legyen szó egyetemi csapatokról, vagy már mŇĪködŇĎ startupokról. Ezen felül meghívtuk az AImotive, a BalaBit és a Barion vezetŇĎit, hogy beszéljenek közelmúltbeli üzleti sikereikrŇĎl, ezáltal is inspirálva a hazai közösséget. Kiemelt hangsúlyt helyezünk a digitalizáció emberi oldalának bemutatására is. A Magenta teremben olyan nagy formátumú gondolkodók járják körbe a technológia emberre kifejtett hatását, mint például MérŇĎ László” – hívta fel a figyelmet Dobó Mátyás, a SMART fŇĎszervezŇĎje. 

 

Robbanhat a fintech

Az OTP Bank által szervezett szekcióban a fintech startupok és innovációk bemutatása lesz a fókusz. A tematika keretében azt vizsgálják, hogy a pénzügyi szféra számára milyen pluszt adnak ezek a vállalkozások, hogyan tehetik könnyebbé a mindennapi pénzügyeket, vagy éppen befektetéseket. Az OTP Bank maga is intenzív innovációs tevékenységet folytat: saját alapítású fintech cégekbe ruház be, másrészt startup akcelerátor programot alapított – melyekrŇĎl szintén szó lesz az eseményen.

 

Az Akvárium Klubban megrendezésre kerülŇĎ SMART 2018 fŇĎtámogatója az OTP Bank, kiemelt támogatója a Magyar Telekom, a további támogatók között pedig megtaláljuk a Samsungot, az OXO Labs-t, a RedBull-t, a Microsoft-ot, a KPMG-t, a GoodID-t, a Finastrát, a Hewlett Packard Enterprise-t és a Hiventures-t. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció