Az LG elsŇĎ 4K UHD projektora a k√©nyelmes kialak√≠t√°s mellett lenyŇĪg√∂zŇĎ minŇĎs√©gŇĪ k√©ppel szolg√°l

Az LG Electronics (LG) tovább erŇĎsíti pozícióját a 4K UHD projektorok piacán a HU80K típus bemutatásával, amely a vállalat elsŇĎ 4K UHD projektora. A készülék elnyerte a CES legjobb innovációinak járó Best of innovation díjat: az elismerést a készülék kompakt, kivételes formaterve, illetve ultraéles video- és moziélményt nyújtó képességei érdemelték ki. A 4K projektorok globális piacának gyors növekedését látva az LG-nek meggyŇĎzŇĎdése, hogy itt is ugyanúgy képes lesz megszerezni a vezetŇĎ pozíciót, mint a LED-projektorok piacán.

A hagyományos, 4K képes projektorok nehezek, drágák, otthoni üzembe helyezésük pedig bonyolult. Az LG mérnökei és formatervezŇĎi számára az jelentette a nagy kihívást, hogy anélkül csökkentsék a 4K UHD készülékek méretét, hogy az a képminŇĎség rovására menne. Végül egy olyan prémium kategóriás készüléket sikerült létrehozniuk, mely nemcsak fele akkora, mint a versenytársak 4K projektorai, de a pénztárcánkba sem kell nagyon mélyen belenyúlnunk érte. Azzal, hogy az LG 4K UHD projektora a tökéletes 4K képminŇĎségnek köszönhetŇĎen igazán remek moziélményt ígér, otthonunk bármely helyiségét bármikor valódi mozivá varázsolhatja.

Mivel a legjobb minŇĎségŇĪ videótartalmak több formátumban állnak a fogyasztók rendelkezésére, mint korábban bármikor, igen fontossá vált, hogy a projektor a streamelt anyagokat épp olyan egyszerŇĪen legyen képes megjeleníteni, mint a Blu-ray lemezek tartalmait. Az LG 4K UHD projektora 150 colos képátmérŇĎvel, 2500 lumen fényerŇĎvel képes a falra vetíteni – az LG projektorok közül ez a készülék rendelkezik a legnagyobb fényerŇĎvel. Mindazonáltal, az LG 4K UHD projektor a HDR tartalmakat (HDR 10) is támogatja, így képes valódi, káprázatos moziélményt varázsolni az otthonunkba.

A hordozható méret és a különleges, álló kialakítás a tükör nélküli, I-formájú motornak köszönhetŇĎ, mely tökéletes képmegjelenítést tesz lehetŇĎvé, álljon a projektor akár a padlón, akár a falra vagy a mennyezetre szerelve. A kényelmes, hordozhatóságot segítŇĎ fogantyú és az Auto Cord funkció miatt azonban elŇĎfordulhat, hogy az LG 4K UHD projektort tulajdonosa végül soha nem akarja majd fixen felszerelni, hiszen bármilyen szobában vagy helyiségben kiválóan mutat. Mikor épp nincs használatban, a tükörreflektor a vetítŇĎlencse védŇĎborításaként szolgál, hogy az por- és karcmentes maradjon. A mozihang-élményt a két erŇĎteljes, mégis tiszta hangzású, 7 Wattos hangszóró biztosítja, így nincs szükség külön hangfalakra vagy hangprojektorra.

Az LG 4K UHD projektor használóinak amiatt sem kell aggódniuk, hogy kifogynának a tartalomból, mivel a webOS 3.5 operációs rendszer okostévés platform révén az online streaming szolgáltatók legnépszerŇĪbb 4K tartalmai is a rendelkezésükre állnak. A szabványos csatlakozási lehetŇĎségek közé tartoznak az USB-, az Ethernet- és HDMI-portok, de a projektor természetesen vezeték nélkül is csatlakoztatható külsŇĎ eszközökhöz, például billentyŇĪzethez vagy egérhez.

„Izgatottak vagyunk az idei CES kiállítás miatt, ahol bemutatjuk az elsŇĎ 4K UHD projektorunkat, amely a kompakt kategóriában az általunk valaha kínált legnagyobb felbontással rendelkezik” – mondta Chang Ik-hwan, az LG IT üzletágának vezetŇĎje. "Az LG 4K UHD projektora úttörŇĎ lesz a 4K tartalomfogyasztási szokásokat tekintve, hiszen innentŇĎl a felhasználók könnyedén használhatják ki annak képességeit otthonuk bármely helyiségében, bármilyen közönség elŇĎtt.”

Az LG legújabb, hordozható és kényelmes MiniBeam projektora (PF50K) – webOS 3.5 okostévé-platformmal és Full HD felbontással – szintén szerepet kap a CES-en, de természetesen a teljes 2018-as projektor portfólió is megtekinthetŇĎ Las Vegasban, január 9. és 12. között.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció