Fintech AkadĂ©mia 2.0: 20 orszĂĄgbĂłl több mint 700-an követik az elƑadĂĄsokat

A héten kezdetét vette az MKB Bank és az MKB Fintechlab második Fintech Akadémiája, amelyet 20 országból több mint 700 regisztrált felhasználó kísér figyelemmel. 

A három hétig tartó esemény középpontjában az adat és az újszerƱ adathasznosítás áll. A  neves külföldi  elƑadók közremƱködésével zajló  program a fintech világ legaktuálisabb témáit járja körbe. Az akadémia idƑtartama  alatt – 120 európai résztvevƑvel -  banki fejlesztƑi verseny is zajlik.  

 

Bevezetésként az egyik legígéretesebb brit fintech bank, a Starling felsƑvezetƑje Megan Caywood, valamint a bankok és a fintech startupok összekapcsolódását segítƑ nyílt banki szabványok kidolgozásáért felelƑs két legnagyobb európai szervezet, a techUK’s Open Bank Working Group társelnöke, dr. Louise Beaumont és a technikai szabvány ajánlások kidolgozását végzƑ Berlin Group szakértƑi tartottak elƑadást. 

 

Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális és Lakossági Stratégiáért felelƑs vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az MKB Bank a Fintech Akadémiával és annak nemzetközi szintre emelésével újabb nagy lépést tesz afelé, hogy a közép-kelet-európai régió fintech partner bankjává váljon.

 

A jövƑ héten a bankszektor Uber-jeként is emlegett brit fintech startup, a Bud, vagy a Facebook-nak, az Apple-nek és a Tesla-nak is dolgozó magyar big data startup, a Starschema vezetƑi avatják be az érdeklƑdƑket az adatvezérelt jövƑ világába. Emellett az IBM mesterséges intelligenciájával, a Watsonnal is beszélgethetnek majd a Fintech Akadémia résztvevƑi.

 

Svájc legnagyobb bankjának az UBS-nek, valamint az Európai Bizottságnak a blockchain technológiára épülƑ kísérleti projektjei szintén bemutatásra kerülnek.

 

A Fintech Akadémia idƑtartama alatt Magyarországon elsƑ alkalommal kerül sor ún. banki API tesztelƑi versenyre, amelynek keretében a résztvevƑk – egyedi tesztrendszerhez való hozzáféréssel - az MKB Bank API hozzáféréseit tesztelhetik. Hozzáféréseiken keresztül a fejlesztƑk azt tudják tesztelni, hogy a jövƑ évben életbe lépƑ PSD2 szabályozás után a startupok vagy harmadik feles szolgáltatók milyen módon fognak tudnak majd, digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani az MKB partnereinek és saját ügyfeleiknek. A szolgáltatás tökéletesítése és a legnagyobb biztonság garantálása érdekében az MKB Bank - hozzáféréseinek tesztelésére - meghívta a hazai és a nemzetközi fejlesztƑi közösséget. A felhívásra több mint 120-an jelentkeztek Európa több országából, többek között Romániából, Svájcból, Németországból és az Egyesült Királyságból. Az MKB Bank valamint az MKB Fintechlab által szervezett API tesztelƑi verseny tovább erƑsíti a szervezƑk elkötelezettségét a nyílt innováció mellett, amely közös inkubációs programjuk központi törekvése is egyben. A legjobbakat a verseny után az MKB Fintechlab inkubálja.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł