A 4G+ mobilinternet szolg√°ltat√°s√°t m√°r eg√©sz Budapesten el√©rhetŇĎv√© tette a Telekom

A Telekom befejezte 4G hálózatának 4G+ technológiára való felkészítését a fŇĎvárosban és Budapest egész területén bekapcsolta a 225 Mbps elméleti maximális sebességŇĪ mobilinternet szolgáltatást.  Az elmúlt idŇĎszak fejlesztéseinek köszönhetŇĎen nemcsak a 4G+ technológia vált elérhetŇĎvé a fŇĎvárosban, de a 4G/4G+ beltéri lefedettség is közel 100%-ra emelkedett.

A 4G+ technológia által lefedett területeken az ügyfelek még a nagyobb adatigényŇĪ tevékenységek során is, mint például videotartalom fel- illetve letöltés, zene letöltés vagy internetes applikációk használata, nagyobb sebességet és jobb felhasználói élményt érhetnek el akár csúcsidŇĎben vagy tömegrendezvényeken is. A 4G+ mobilinternet szolgáltatás a Telekom bármely díjcsomagjával igénybe vehetŇĎ akár már középkategóriás készülékek használata esetén. 

 

A jövŇĎre készülve a   Telekom  olyan 5G-képes eszközöket és hálózati funkciókat is épített a meglévŇĎ 4G bázisállomásaiba, amelyek már készek a jövŇĎben várható új szolgáltatások, mint például az IoT (Internet of Things) megoldások és rendszerek hálózati igényeinek ellátására  is.

 

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg már a 98 százalékot is meghaladja, így az ügyfelek nagy része számára ma már adottság a névleges maximális 150 Mbps letöltési sebesség. Emellett a szolgáltató jól halad a kistelepülések 4G technológiával való lefedésével, novemberig több mint 2600 hatezer fŇĎnél kisebb lélekszámú településre is eljut a szupergyors mobilinternet. A modernizáció eredményeképpen a lakosság közel 30%-a számára már országosan is hozzáférhetŇĎ a 2-300 Mbps névleges maximális sebességŇĪ 4G+ mobilinternet szolgáltatás is, tavaly november óta pedig a gödöllŇĎi lakosok már 450 Mbps sebességgel mobilnetezhetnek. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció