Az Eurovision és a SES közösen sugározzák a 2016-os riói olimpiai játékokat

A SES, a világ vezetŇĎ mŇĪholdüzemeltetŇĎje  bejelentette, hogy kapacitás-megállapodást kötött az Eurovision mŇĪsorszóróval, amelynek értelmében a cég közvetítheti a 2016-os riói olimpiai játékokat a sportrajongóknak világszerte.

A megállapodás részeként az Eurovision 2016 júliusában és augusztusában bérbe veszi az NSS-806 jelŇĪ mŇĪhold transzpondereinek egy részét, hogy a mŇĪsorszolgáltatók a világ minden táján átfogóan tudósíthassanak a riói olimpiáról és más, nagyobb sporteseményekrŇĎl.

 

A nyugati 47,5°-os föld körüli pozícióban levŇĎ NSS-806 - amely remek lefedettséggel rendelkezik Brazíliában - egyike volt azon kiemelt mŇĪholdaknak, amelyek segítségével a 2014-es FIFA labdarúgó világbajnokságot Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Európában és Ázsiában sugározták.

 

“Évek óta dolgozunk a SES-sel közösen; mindig számíthatunk a szakértelmükre és rugalmasságukra a közvetítési igényeink elŇĎzetes felmérésében. A legutóbbi labdarúgó világbajnokság alatt a mérkŇĎzések közvetítése Brazíliából a világ többi részébe ismét zökkenŇĎmentesen zajlott, köszönhetŇĎen a SES ügyfelek iránti elkötelezettségének” – fejtette ki az Eurovision hálózati igazgatója, Graham Warren.

 

“A mai világban elvárás, hogy az emberek élŇĎ, egyenes adásban nézhessék a sportközvetítéseket. Büszkék vagyunk arra, hogy a mŇĪholdjaink a világ lakosságának legalább egyharmadát képesek kiszolgálni kiváló képminŇĎségben, mindössze egyetlen sugárral. Ezzel a költséghatékonysággal egyetlen más infrastruktúra sem vetélkedhet"- tette hozzá Richard Lamb, a SES Alkalmi Használat részlegének vezetŇĎje.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció