SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

Haz√°nkban rendezik meg a Telekom nemzetk√∂zi innov√°ci√≥s verseny√©nek d√∂ntŇĎj√©t

Európai startup seregszemlének ad otthont 2016. május 23-án Budapesten a SMART 2016 konferencia. A Telekom 13 országot átölelŇĎ innovációs versenyének (Telekom Innovation Contest) döntŇĎjében tíz nemzetközi induló tech vállalkozás mérkŇĎzik meg egymással és mutatkozik be a Telekom Innovation Expo keretében. A rendezvény emellett közel 100 hazai és külföldi elŇĎadóval a digitalizáció legfrissebb trendjeit vizsgálja a robotikától az okosvárosokon át, az intelligens egészségügyi megoldásokig.

„A Deutsche Telekom számára a startupok az új elképzelések fontos forrását jelentik, folyamatosan keressük az újító szellemŇĪ vállalkozókat. Várakozással tekintünk a budapesti Expóra, ahol bizonyára sok briliáns elme találkozik majd” – mondta Dr. Heinrich Arnold, a Telekom innovációért felelŇĎs igazgatója és a Telekom Innovation Laboratories nemzetközi vezetŇĎje.

 

A Telekom nemzetközi innovációs versenyén 13 ország – köztük Nagy-Britannia, Németország, Lengyelország és Magyarország – legjobb startupjai szállhatnak ringbe. A verseny döntŇĎjének idén a budapesti SMART 2016 konferencia ad otthont, a fináléban a 10 legjobb csapat mérkŇĎzik meg a Telekom nemzetközi startup szakemberei elŇĎtt.

 

Magyarország egyetlen erŇĎforrása az agy

 

A SMART 2016 a nemzetközi innovációs verseny mellett közel 100 külföldi és hazai elŇĎadó segítségével járja körbe az okostechnológia és a digitalizáció életünk minden területét átszövŇĎ hatásait. Szó lesz többek között az okosvárosokról, a digitális egészségiparról, az okos jármŇĪvekrŇĎl, az e-közigazgatásról, a kiberbiztonságról, illetve az internetes innovációról. A résztvevŇĎk továbbá olyan húsbavágó kérdésekre is választ kaphatnak, hogy milyen lesz Budapest 30 év múlva, hogyan robbantotta fel a digitalizáció a vállalati kommunikációt, vagy miért az emberi agy Magyarország egyetlen erŇĎforrása.

 


Nyugdíjazzák a bankokat a fintech startupok?

 

A konferencián számos már sikeres techcég is beszámol tapasztalatiról. A budapesti fejlesztŇĎ központtal rendelkezŇĎ, 1,6 milliárd dollárra értékelt Skyscanner mobilfejlesztési projektjeibe enged betekintést. A Supercharge nevŇĪ magyar applikációfejlesztŇĎ cég arról tart elŇĎadást, hogy hogyan rengetik meg a New York-i albérlet piacot.  A Fintech Group pedig arra mutat rá, hogy a pénzügy terén megjelenŇĎ technológiai megoldások hogyan válthatják ki rövid idŇĎn belül a klasszikus banki szolgáltatásokat.

 

A rendezvényen a fentiek mellett szó lesz az oktatás és a technológia viszonyáról, a robotikáról, a digitalizáció HR szakmára kifejtett hatásáról, a fejlesztŇĎk aktuális kihívásairól és a hazi startupok exportlehetŇĎségeirŇĎl is.

 

További információ és regisztráció: www.smconf.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció