Idén harmadszor fogadta a Telekom a diákokat a Lányok Napján

Az idei Lányok Napján is aktív szerepet vállalt a Magyar Telekom Csoport. Az április 28-i országos programot a vállalatcsoport összekapcsolta saját, Legyél Te is Informatikus! nevŇĪ pályaorientációs kezdeményezésével, és két fŇĎvárosi helyszínen, a Telekom Parkban, valamint a T-Systems Székházban fogadta az érdeklŇĎdŇĎ középiskolás lányokat.

A Legyél Te is Informatikus!  programmal a Telekom Csoportnál dolgozó szakemberek saját példájukon keresztül is népszerŇĪsítik az informatikus  pályát, mutatják meg a diákoknak az informatikus szakmában lévŇĎ karrierlehetŇĎséget. A foglalkozás 45 perces tanórák keretében történik, amelyben a fiatalok megismerhetik az informatikai munkaköröket, köztük a programozás, a fejlesztés világát, inspirálva ezzel a diákokat arra, hogy ebbe az irányba tanuljanak tovább. A telekomos és t-systemses elŇĎadók az informatikusokhoz kapcsolódó sztereotípiák megdöntésére felfŇĪzött interaktív elŇĎadással hozzák közelebb szakmájukat a diákokhoz.

 

„Mivel a Magyar Telekom és T-Systems Magyarország piacvezetŇĎ a hazai infokommunikáció területén, fiatal munkatársaink óriási szakmai kihívásokkal találják magukat szemben. Számos olyan innovációval találkozhatnak, amely itt jelenik meg elŇĎször Magyarországon. A legújabb technológiákkal ismerkedhetnek meg, olyan projektekbe kapcsolódhatnak be, mint pl. a digitális város, amelyek európai szinten is egyedülállóak.” – mondta Somorjai Éva humán erŇĎforrás vezérigazgató-helyettes.

 

A Legyél te is informatikus! programon belül külön ösztönzŇĎ modul szól a lányoknak, hiszen jelenleg az informatika férfi dominanciájú világ, pedig a lányok számára is rengeteg perspektívát kínál. A nŇĎi informatikusok például átlagosan sokkal kevesebb idŇĎt töltenek álláskereséssel, mert sok munkakörben jobbak, hatékonyabbak tudnak lenni, mint férfi kollégáik. Azon túlmenŇĎen, hogy a nŇĎi informatikusok minden területen kiválóan megállják a helyüket, kétségtelenül vannak olyan szakmai feladatok, amelyek közelebb állnak a nŇĎkhöz. Emellett egy vegyes csapat általában hatékonyabban és jobb hangulatban tud dolgozni, mint egy tisztán férfitársaság. 

 

A Telekom és T-Systems programját látogató lányok ezen túl hallhattak a Telekom – T-Systems Gyakornoki Programról is, valamint KarrieriránytŇĪn vehettek részt, ahol a Hogyan válasszak szakmát? kérdését járták körül emberi erŇĎforrás szakemberekkel. Ezután megnézhették a Telekom  hálózatüzemeltetŇĎ központját, valamint a T-Systems Innovációs Központját, a Future Zone-t.

 

Az idén április 28-án megrendezett Lányok Napja, egy országos, interaktív, ingyenes program, amit a NŇĎk a Tudományban Egyesület szervez minden évben, középiskolás lányoknak. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely számos országra kiterjed és egész Európában azonos napon rendezik meg.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció