Laboratórium is nyert a Greennovációs versenyen

Négy futballpályányi A4-es lapot tenne ki az a papírmennyiség, amelyet egy új innovációnak köszönhetően spórol meg évente egy vizsgálólaboratórium. A WESSLING Hungary Kft. új, elektronikus jegyzőkönyvének bevezetésével évente negyven fát ment meg, többek között ezért is érdemelte ki az idén immár ötödik alkalommal meghirdetett Greennovációs Nagydíj Innovációs ötletek kategóriájának díját. 

Az V. Greennovációs Nagydíjon április 12-én az Innovációs ötletek kategóriában a WESSLING Hungary Kft-t hirdették ki az Innovációs ötletek kategória győztesének.

 

Szabó András, a laboratórium IT-vezetője az innovációt ismertetve elmondta, hogy a független laboratóriumokat üzemeltető WESSLING Hungary kft. immár közel negyed évszázada tevékenykedik a magyar piacon, akkreditált vizsgálatok tízezreit végzi el a környezetvédelem, élelmiszer- és egészségbiztonság területén. Az ezekhez kapcsolódó jegyzőkönyvek (több, mint 50 ezer darab évente) papír formátumú előállítása, illetve kézzel történő aláírása felesleges papírfelhasználással jár, ami környezetszennyező tevékenység, emellett pedig sok adminisztrációt, időt és pénzt is igényel. 

 

A laboratórium ezért a jegyzőkönyvek jelenlegi papíralapú rendszere helyett elektronikus eredményközlést (e-jegyzőkönyvet) vezetett be. A pdf-formátumú e-jegyzőkönyv hitelességét fokozott biztonságú elektronikus aláírással garantálja, eredetiségének átláthatóságát pedig a WESSLING egy biztonsági QR-kód segítségével biztosítja. A jegyzőkönyvet kézben tartó személy az egyedi QR-kódot egy okostelefonnal leolvasva az interneten keresztül megjelenítheti az általa nyilvántartott e-jegyzőkönyv érvényességét.  Minderre egy modern, egyszerű és rendkívül hasznos telefonos applikációt dolgozott ki. 

 

Az új, környezetbarát módszerrel évente 4 focipályányi A4-es lappal fogyaszt kevesebbet, ami egy kisebb ligetnyi erdő (40 fa) életét jelenti évente. 

 

 

A Magyarországon mindezidáig egyedülálló innováció a várakozások szerint számos területen érvényesíti pozitív hatását, több kérdésre is megoldást kínál, mindezt egy kompakt és egyszerű rendszer, alkalmazás keretein belül. 

 

Az V. Greennovációs Nagydíjon számos hazai nagyvállalat és szervezet kapot díjat és elismerést, köztük az E.ON, a Dreher, a Sanofi-Aventis Zrt, a Chinoin Zrt., a K&H Bank, a WWF Magyarország vagy az FKF Zrt. 

 

A legjobb hazai példák minél ismertebbé tételének érdekében a Professional Publishing Hungary, az Élelmiszer, a Gyártástrend, a Medical Tribune, a Kreatív és a Turizmus Trend/ Vendég és Hotel lapok kiadója idén immár ötödik alkalommal hirdette meg Greennovációs Nagydíj versenyét. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció

 
Rovatunk tmogatja a MOL