A j√∂vŇĎ h√°l√≥zat√°t m√©g b√°rki alak√≠thatja ‚Äď versenyt hirdet az Ericsson

Az Ericsson Magyarország nemzetközi versenyt hirdet a jövŇĎ 5G és Cloud alkalmazásainak elvi kidolgozására. A verseny célja a hazai és európai 5G ökoszisztéma kiépítéséhez kapcsolódó megoldások keresése, melyek a Hálózatba Kapcsolt Társadalom jövŇĎjéért tesznek.

Olyan elŇĎremutató alkalmazásokat várnak, ahol nem szabnak gátat az ötleteknek a ma hálózatainak korlátai, 5G-ben gondolkodva a jövŇĎ hálózati és felhŇĎmegoldásait kutatják.

„Az Ericsson a “5G for Europe “és ezen belül a “5G for Hungary” kezdeményezések zászlóshajója, és ebben az innovatív szellemben kíván lehetŇĎséget biztosítani a diákoknak, induló vállalkozásoknak, hogy megmutassák, mit jelent szerintük az 5G vagy a jövŇĎ cloud megoldásai.” – mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezetŇĎ igazgatója. “Azt szeretnénk, ha elképzelnék, hogy mi lenne például, ha nem lenne késleltetés, ha a rendszer sokkal rugalmasabb és testre szabhatóbb lenne, ha ipari követelményeket tudna teljesíteni, ha átéreznék, hogy az ebben rejlŇĎ lehetŇĎségek határtalanok. A jövŇĎ hálózata ebben a pillanatban is egy formálódó koncepció, amihez még mindenki hozzáteheti legjobb tudását – erre szeretnénk biztatni az európai diákságot és start-upokat, ezért hívtuk életre demoversenyünket.”

 

A jövŇĎ iparági összefonódásainak tendenciáját figyelembe véve a pályázat igazi multidiszciplináris gondolkodást igényel, így a mŇĪszaki területek mellett gazdasági, egészségügyi és design területekrŇĎl is várják az európai egyetemisták és start-upok jelentkezését. 

 

A döntŇĎbe jutó csapatok támogatást kapnak a prototípusuk megvalósításához, melyet az Ericsson vezetŇĎibŇĎl és külsŇĎ partnereibŇĎl álló zsŇĪri elŇĎtt élŇĎben mutathatnak be. A legjobbak többezer euró értékŇĪ nyereményt és üzleti értékelést kapnak, valamint lehetŇĎséget arra, hogy bemutatkozhassanak az Ericsson Garázsban, az Ericsson Magyarország innovatív technológiai inkubátorában.

 

„Az Ericsson Garázst az elŇĎremutató, innovatív megoldások inkubátoraként hívtuk életre. Olyan hely, ahol minden iparági szereplŇĎ összefoghat, együttmŇĪködhet egymással, ahol új, iparágakon átívelŇĎ megoldások születhetnek. Az Ericsson demoverseny legjobbjainak is lehetŇĎsége lesz arra, hogy itt velünk együtt fejleszthessék tovább az ötletüket, és adott esetben valós, piackész szolgáltatást hozzanak létre” - tette hozzá Beskid Vilmos, az Ericsson Magyarország K+F Központjának igazgatója.

 

A versenyrŇĎl bŇĎvebb információ és jelentkezés az alábbi linken: http://5gdemocompetition.hu/ 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció