A vállalatok szerint a felhő gyorsítja az innovációt

Az Oracle új kutatása szerint a nagyvállalatok több mint 90%-a úgy gondolja, hogy a felhő elősegíti a gyorsabb innovációt. Az Oracle megbízásából, az IDG Connect által készített tanulmány szerint a vállalkozások fele (51%) két éven belül készen áll a felhőre, azonban az átálláshoz kapcsolódó kérdések és bizonytalanságok egyre jelentősebbek. 

A hibrid felhőmegoldások telepítésénél a hagyományos akadályokat (például a biztonsági aggályok), háttérbe szorítják az olyan működéssel kapcsolatos kételyek, mint az összetett informatikai architektúrák és a hálózati sávszélesség kérdése. A privát felhő infrastruktúrákat építő vállalkozások továbbra is a biztonságot tekintik a legfontosabb kihívásnak. 

 

A válaszadók kiemelték azt is, hogy az üzleti döntéshozók támogatásának elnyerése az egyik legfontosabb alapköve a sikeres privát és hibrid felhő infrastruktúráknak, ami azt sugallja, hogy a felhőre való átállás már túlmutat az informatikán, és a szélesebb körű üzleti szempontok is fontos tényezők. Ezek a trendek azt mutatják, hogy az informatikai vezetők szerepe sokkal fontosabbá vált az összetett architektúrák koordinálásának, és a felhőre való átállás előnyeinek kommunikálásának területén.

 

A kutatás legfontosabb tanulságai:

  • A válaszadók 92%-a szerint a felhő gyorsítja az innovációt, 73% úgy gondolja, hogy segít megtartani az ügyfeleket, illetve 76% szerint az új ügyfelek megnyerésében is hasznos a felhő.
  • Minden ötödik (19%) vállalkozás elérte a felhő bevezetéséhez szükséges fejlettséget, és 51% két éven belül készen fog állni a bevezetésre. 
  • A válaszadók szerint a sikeres hibrid felhő bevezetésének legfontosabb építőkövei az üzleti döntéshozók támogatásának elnyerése (29%), a költséghatékonyság (25%), illetve a beszállítókkal való erős kapcsolat kiépítése (22%).
  • A hibrid felhő bevezetésének legfőbb akadályai az összetett informatikai architektúrák kezelése (60%), a hálózati sávszélesség (27%), és az informatikai beszállítóval való kapcsolat (52%). 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció