Az Uber új szolgáltatást vezet be a fogyatékkal élők és az idősek számára

Los Angeles és San Francisco városaiban is elérhető az Uber különleges szolgáltatása, mely idős utasok és fogyatékkal élők szállítására specializálódott autókat és sofőröket vezet be.

Tovább fejleszti az Uber a szolgáltatását. Az uberASSIST olyan speciálisan képzett sofőrök keresését teszi lehetővé, akik felkészültek járókerettel, kerekesszékkel rendelkező vagy egyéb speciális bánásmódot igénylő utasok szállítására. A sofőrök képzését az Open Doors Organization non-profit szervezet végzi.

 

A chicagói szervezet szóvivője elmondta, az elmúlt két és fél évben kerekesszékkel is igénybevehető taxik sofőrjeit képezték ki. A tréning több részből áll, általános érzékenyítő programot, és konkrét különleges bánásmódot igénylő utasokat segítő gyakorlati oktatást is magában foglal.

Az új lehetőség elérhető az Uber alkalmazáson keresztül, ha belépünk a Promotions menübe, és ott megadjuk az „assist” promóciós kódot. Ezután megjelenik az uberASSIST opció, és kiválaszthatjuk a megfelelő autót.

 

A szolgáltatás a jelenlegi bővítéssel Los Angeles és San Francisco városokban is elérhető. 2014-ben Chicago, Houston majd San Diego városokban vezették be egy hasonló, a kerekesszékkel rendelkező utasok utazását segítő UberWAV programmal együtt.

 

A vállalat célja, hogy minél zökkenőmentesebbé tegye az utazást mind az utasok, mind a sofőrök számára. A vállalat külön videóban hangsúlyozta az idős utasok segítését is.

 

Ezek a lépések válaszok lehetnek a vállalatot ért korábbi észrevételekre, mely a sofőrök viszonyulását kritizálta a fogyatékkal élő utasokkal szemben. 2014-ben a vállalatot beperelték, amiért sofőrök nem szállítottak vakvezető kutyával rendelkező utasokat. Az elmúlt évben egy hölgy tett panaszt, amiért az Uber nem tudott kerekesszéket szállító kocsit biztosítani.

 

A fentemlített városokon kívül az uberASSIST Honolulu, Portland, Oregon és Ausztrália területén is elérhető. A szolgáltatás ugyanolyan árú, mint az UberX, ami a legkedvezőbb tarifa.

 

Forrás: Mashable.com

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció