Már IMAP támogatással is rendelkezik az Outlook.com

Már az IMAP (és OAuth)protokollokat is támogatja az Outlook.com, amelyen már régóta elérhető az Exchange ActiveSync (EAS). 

Az EAS tökéletesen kompatibilis az okostelefonok és táblagépek többségével, beleértve a Windows Phone, iOS és Android platformra épülő eszközöket, valamint a Windows 8 Posta alkalmazásával és az Outlook 2013-mal is. Mostantól azonban azok is jobban használhatják kedvenc levelezőjüket eszközeiken és alkalmazásaikban, akik az EAS-sal nem kompatibilis klienst használnak – pl. iMailt vagy ThunderBirdöt Macen. 

 

“Úgy gondoljuk, hogy az EAS a legjobb az email-szolgáltatásokhoz való kapcsolódást lehetővé tevő protokollok közül, például alacsonyabb energiafogyasztása miatt” – mondta Steve Kafka, az Outlook.com protokollokért felelős vezető programmenedzsere. “Azonban vannak olyan eszközök és alkalmazások, amelyekkel az EAS nem elérhető. Ügyfeleink kérésének engedve ezért mostantól az IMAP-pal egészítettük ki a csatlakozási lehetőségek körét.”

 

Az IMAP új lehetőséget ad a fejlesztők kezébe ahhoz, hogy az Outlook.com-mal együttműködő alkalmazásokat fejlesszenek. A mai bejelentésnek köszönhetően az Outlook.com immár kompatibilis ezen protokollok mindegyikével: EAS, IMAP, SMTP and POP. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció