Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

forrás: Prím Online, 2024. május 7. 13:17

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

A most 44 éves Klein 1999-ben diákként kezdte pályafutását az SAP-nál. A vállalaton belüli karrierjének fontos állomása volt az SAP SuccessFactors pénzügyi igazgatói posztja, valamint a kontrolling igazgatói feladatköre, mielőtt 2016-ban kinevezték az SAP operatív igazgatójává. 2018-ban csatlakozott az SAP igazgatótanácsához, majd 2019 októberében társ-vezérigazgatónak nevezték ki, 2020 áprilisától pedig egy személyben tölti be a posztot.

 

Christian Klein

 

„Az elmúlt években Christian Klein igazán következetesen irányította az SAP SE felhőalapú vállalattá történő átalakulását” – mondta prof Hasso Plattner, az SAP SE felügyelőbizottságának elnöke. „Szeretném megköszönni Christian Klein rendkívüli közreműködését az SAP sikereiben. Szerződésének korai meghosszabbításával és vezérigazgatói kinevezésével szeretnénk hangsúlyozni kiemelt szerepét az SAP folyamatos transzformációjában. Meggyőződésünk, hogy ezzel megalapozzuk az SAP további növekedését a gyorsan változó IT-szektorban.”

 

„Köszönöm az SAP Felügyelő Bizottságának belém fektetett bizalmát. Nagy várakozásokkal tekintek az együttműködésre igazgatósági kollégáimmal, csak úgy, mint a munkatársainkkal, partnereinkkel, ügyfeleinkkel és befektetőinkkel közös munkára” – mondta Klein. „Együtt sikeresen fejlesztettük vállalati stratégiánkat az elmúlt három és fél évben. Megtiszteltetésnek tartom, hogy az SAP-t vezethetem azon az úton, aminek eredményeként a vállalati szoftverek és a vállalati mesterséges intelligencia vezető vállalatává válunk.”

Kulcsszavak: SAP SAP SE +céginfó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59