Szoros küzdelem a BeeSmarter Mobil Programozó Csapatversenyen

A BeeSmarter elektronikus előfordulójára múlt hétvégén, február 1-3. került sor. Ez a mobil programozó verseny a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának közös szervezése, és úgy tűnik, sikeres volt a kezdeményezés.

A verseny kiírása szerint három fős csapatok jelentkezését várták, és nem csupán egyetemi hallgatók jelentkezhettek, hanem középiskolai diákok is. Több mint 30 nevezés érkezett, és ebből majdnem 20 csapat küldött be a zsűri számára értékelhető megoldást Android vagy iOS paltformon.
 

A feladat valamennyire kötött volt, tehát nem teljesen a fiatalok fantáziájára bízták. A csapatok meghatározott szituációt kaptak, amire megoldást kellett találniuk. A megadott szituációban komplex útvonal-keresési problémát kellett megoldaniuk a következő helyzetre: egy csillagásznak nagyméretű állományokat kellett letölteni az internetről, miközben előadásra sietett. A mobiltelefonjának olyan utat kellett ajánlania, amellyel a lehető leggyorsabban az előadás helyszínére érhetett, miközben minél több adatot le tudott tölteni az úton elhelyezett nagysebességű wifi- és a mobiltelefonos hálózatot közösen használva.
 

Ez azért nem egy középiskolásnak való feladatnak tűnik, hiszen mobil programozási gyakorlatot, mérnöki látásmódot és jelfeldolgozási ismereteket is igényelt a csapatoktól. De szerencsére nem kellett a középiskolásoknak harcba szállniuk a „fényévekkel” előttük járó egyetemistákkal - őket külön értékelte a zsűri.
 

Az előfordulón a BME csak a második és a harmadik helyet tudta kivívni magának  „Spartans" és „Innoid Mobile" csapatával, ugyanis a Pázmány Péter Katolikus Egyetem „Root kis<>k" csapata beelőzte őket. A középiskolás kategóriában a Lovassy László Gimnázium csapata győzött.
 

A döntőre pedig már lázasan készülhetnek a csapatok, ugyanis március 2-3. között csaphatnak össze a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karán. A döntőbe összesen 30 csapat juthat be, így még azoknak is van esélyük, akik későn eszméltek. 2013. február 17-ig még van lehetőségük jól megoldani a hétvége feladatait.


 

A verseny döntője azonban már komolyabbnak ígérkezik, ugyanis itt valódi alkalmazásfejlesztő feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek a legváltozatosabb témakörökben. További részletek a BeeSmarter Mobil Programozó Csapatverseny hivatalos oldalán.

 

Forrás: Magyar Sajtóanyag Adatbázis


 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció