A Sharp 100 év innovációját ünnepelte az 2012-es IFA kiállításon

2012-ben a Sharp a 100. születésnapját ünnepli. Az elmúlt 100 évben a vállalat a megbízhatóság szimblumaként megállta a helyét. Ahogy eddig is, a következő 100 évben is meg fogjuk tartani vezető szerepünket az innováció területén.

"Készíts olyan termékeket, amelyeket mások utánozni akarnak majd.” Ezek Tokuji Hayakawa, a Sharp alapítójánk szavai, melyek többet jelentenek egy egyszerű mottónál. Vállalati filozófiaként ezek a szavak tették a Sharp-ot azzá ami: vezető vállalat az innovációban és a technológiában, számos területen pedig olyan termékek szinonimája, amelyek jobbá és egyszerűbbé teszik életünket. A Sharp-nál hiszünk abban, hogy termékeinknek valódi emberi problémákat kell megoldaniuk a kultúrafejlődés és a jólét szolgálatában. Ezért keressük folyamatosan a lehetőséget arra, hogy javítsunk az életminőségen, a környezet és a társadalom állapotán, megoldásainkat pedig mindig a felhasználót a középpontba helyezve fejlesztjük ki.


IFA, Berlin 2012 – A 2012-es IFA kiállításon a Sharp visszatekint az elmúlt 100 év innovációjára és előretekint a fényes jövőre, melyben új technológiákat, termékeket és megoldásokat fog kifejleszteni, amelyek mind kiemelkedőek lesznek saját kategóriájukban. A Sharp az IFA kiállításra számos olyan új termékkel érkezik, melyeket arra tervezett, hogy újradefiniállja a fogyasztó és a tartalom kapcsolatát. Tovább erősítve vezető pozíciónkat a nagyképernyős LED televíziók területén a Sharp 2012-ben és 2013-ban is arra fókuszál, hogy a fogyasztóknak igazán magával ragadó élményt kínáljon, amit az új standunk dizánja is szimbolizál.


 „Az itt bemutatott termékek jól demonstráják azt, hogy a Sharp szenvedélyesen igyekszik olyan innovatív technológiákat kifejleszteni, amelyek meghaladják a fogyasztók elvárásait,” nyilatkozta Herman Karabetyan a Sharp Europe Marketing-igazgatóhelyettese. „A nagyképernyős televízióktól az interaktív érintőképernyőkön és a legújabb napelemes technológiákon át a háztartási gépekig az IFA kiállításon bemutatott termékek mind arra lettek tervezve, hogy jobbá tegyék az emberek életét otthon,  a munkahelyen és mindenhol máshol.”


A Sharp IFA-n való jelenlétének egyik kiemelt eseménye a 90 colos AQUOS 3D LED TV bemutatása. Ez a világ legnagyobb 3D LED televíziója, amely több mint kétszer akkora képernyőfelülettel rendelkezik, mint egy 55 colos modell. A 90 colos Full HD kijelző a Sharp a közvetlen LED-háttérvilágítás eredményeként pedig a legfényesebb 3D kínálja a beépített Wi-Fi-nek köszönhetően pedig könnyedén elérhetjük a legnépszerűbb alkalmazásokat, mint a YouTube, a Facebook és a Twitter az AQUOS NET+ felhasználói felületen keresztül.



Az IFA-n bemutatott új Sharp termékek és technológiák:


Új nagyképernyős televíziók


A Sharp bemutatja 2012-es Aquos LED televízió termékcsaládját. A képernyőméretek 32-től 90 colig terjednek, ebben benne van hét darab, 60 colos vagy ennél nagyobb kijelzőjű modell is, közülük több a 3D támogatással. A termékpaletta számos darabjában található beépített Wi-Fi, a 60 colos vagy annál nagyobb televíziók pedig az AQUOS NET+ felhasználói felülettel érkeznek. A Sharp nagyképernyős televíziói az A+ és az A++ energiaosztályba tartoznak.


Hisszük, ha látjuk az ICC-4K-val


Abbéli törekvésünk részeként, hogy vásárlóinknak a legjobb szórakozási élményt kínáljuk, a Sharp bemutatja ICC-4K LED televízióját. A kijelző egyesíti az I-cubed Research Center által kifejlesztett ICC technológiát és a Sharp nagyképernyős LCD technológiáját. Az ICC vagyis az Integrated Cognitive Creation Technology (magyarul nagyjából integrált kognitív (kép)alkotási technológia) egy olyan új jelfeldolgozási technológia, amit arra terveztek, hogy leutánozza az ember agyában a természetes világ érzékelésekor végbemenő kognitív folyamatokat. Az új panel kifejlesztésénel a renkívül magas 3480 x 2160 pixeles felbontás mellett az alacsony energiafogyasztás is fontos szempont volt, amit a fány hatékonyabb használatával lehet elérni.


AQUOS Freestyle


Azoknak a fogyasztóknak, akik ultravékony LED televíziót keresnek, melyet rugalmasan és könnyedén el tudnak helyezni otthonukban a Sharp bemutatja az AQUOS Freestyle koncepciót. A négy méretben (40 colos, 46 colos, 54 colos és 60 colos)  kapható AQUOS Freestyle modellek jelentősen vékonyabbak és könnyebbek a legtöbb LED televíziónál. Mivel képesek Wi-Fi-n keresztül HD videót lejátszani, így bárhova elhelyezhetjük őket otthonunkban, ahol van konnektor.
                             
Még nagyobb rugalmasság a Sound Bar termékcsaláddal   

Növelje meg a hangerőt nappalijában a Sharp által az IFA-n bemutatott hangsugárzó segítségével. A HT-SB60 2.1-es audiorendszert prémium minőségű hangzásával elsősorban a 60 colos (152 centiméteres) képátlójú AQUOS LED televíziókhoz tervezték, így azokhoz tökéletesen passzol, de használható akár a 90 colos (229 centiméteres) képátlójú modellhez is. Az új hangsugárzó tökéletes választás azoknak, akik szeretnék nappalijukban egy nagyméretű hangrenszer telepítése nélkül élvezni a kiváló hangminőséget. A vezetéknélküli mélynyomó, a gyönyörű metálfekete dizájn és a felhasználóbarát kialakítás miatt lesz a HT-SB60 a tökéletes hangsugárzó, amely a legjobb minőségű hangot szolgáltatja minden otthonban.

Interactive Display System


Itt mutatja be a Sharp új, professzionális felhasználóknak szánt 70 colos interkatív kijelzőjét. A nagyfelbontású QFHD (3840x2160 pixeles) kapacitív monitor lehetővé teszi az együttműködést azáltal, hogy akár több felhasználó is interakcióba léphet vele egyszerre. Szintén bemutatja a Sharp első QFHD asztali monitorát, egy a 32 colos kijelzőt, aminek alapja egy IGZO (indium-gallium-cink-oxid) panel, amely a megszokottnál jóval nagyobb felbontást tesz lehetővé alacsonyabb energiafogyasztás mellett és akkor még nem esett szó egy, a professzionális felhasználóknak szánt 90 colos full HD monitorról. Minden a Sharp által bemutatott kijelző teljes LED-háttérvilágítással rendelkezik, ami alacsonyabb energiafogyasztással jár együtt. 


Home Energy Management System


A másik terület, amire a vállalat az IFA kiállításon fókuszál az a „Smart Energy Home”, vagyis a háztartások energiagazdálkodásának javítása. A napenergia termelése és felhasználása a háztartsok energiaigényének kielégítése érdekében a jövő házépítésének egy rendkívül fontos témája. A Sharp jól pozícionálta magát napenergiával kapcsolatos termékeivel és fejlesztéseivel egy olyan környezetben, ahol komoly kihívásokkal kell megküzdeni. Több mint 50 éves tapasztalatával a Sharp a napenergia hasznosításával kapcsolatos termékek területén úttörőnek számít a termelés volumenét tekintve pedig az elsők között van a világon. A Smart Energy Home rendszerhez a Sharp az épületek homlokzatára telepíthető, átlátszó napelemeket választott. Az elegáns dizájn mellett a rendszer elemei összekapcsolják az energiatakarékosságot a tiszta és zöld energiatermeléssel.


Egy jó példa erre, hogy a különlegesen vékony modulok nyújtotta árnyék csökkenti a légkondicionálásra fordított energiát. A Sharp emellett bemutatja a HEMS (home energy management system, vagyis otthoni energiamenedzsment) rendszerét is, ami lehetővé teszi, hogy elektromos eszközöket csatlakoztathassunk a rendszerhez, ami kontrollálja azok energiafogyasztását ezáltal hatékonyabbá és fenntarthatóbbá téve a háztartás energiaellátását.


Mivel a napenergia hasznosítása egyre fontosabbá válik a lakossági szektorban is, a Sharp elindította PV Kit üzletágát. A Sharp PV Kit egy komplett fotovoltaikus redszer, amit lakossági alkalmazásra szánnak. A csomag tartalmazza a Sharp fotovoltaikus moduljait, invertereit, és más egyéb elektronikus alkatrészeit. Mindemellett a Hitachi Capital és a Sharp együttműködésének köszönhetően a magánbefektetők és üzleti partnereknek többféle finanszírozási modell is elérhetővé válik. A rendszert már kipróbálták az Egyesült Királyságban, középtávon más európai országban is be akarják vezetni.

Hűtőszekrény


A dizájn minden háztartáson végigsöpört az elmúlt években és ahogy az otthonok többi helyisége, a konyha sem kivétel ez alól. Az eszköz ami a legtöbb helyet elfoglalja ebben a térben, minden kétséget kizáróan a hűtőszekrény. Emiatt döntött úgy a Sharp, hogy a legjobb formatervezőit bízza meg négy legújabb modelljének kidolgozásával. Finom vonalaikkal és kortárs stílusukkal minden konyhába tökéletesen illenek, függetlenül attól, hogy milyen stílusú berendezés veszi őket körül.


A többajtós hűtőszekrény koncepciójának bemutatásával a Sharp hatalmas hozzáadott értéket hozott létre olyan előnyökkel, mint a rendkívül nagy rekeszek és a formatervezett elrendezések. Ezt a sikersorozatot szeretné folytatni a Sharp a termékvonalhoz tartozó 3 új modelljével az SJ-FP760V-vel, az SJ-FP810V-vel és az SJ-FS810V-vel. Előnyt kovácsolva a legújabb technológiából a Sharp maximalizálta a tárolási kapacitásokat, miközben fenntartotta az optimális hűtési folyamatokat. Az SJ-FS810V beépített jégszóróval is rendelkezik.


Audio


A Sharp GX-M10 Boombox egyesíti az 1980-as évek kultikus koncepcióját az innovatív dizájnnal és a legmodernebb audiotechnológiákkal, beleértve iPod/iPhone4 dokkolót, egy USB portot, mikrofon-, és gitárbemenetet és egy erős, 100 wattos basszust. Mindeközben a Boombox strapabíró kialakítású és hordozható. Ezek az összetevők teszik kötelező vétellé a GX-M10-et minden zene-, és táncrajongó számára.


Kedvenc zenéink streamelése optimális hangminőség mellett még soha nem volt ilyen egyszerű, mint a Sharp új XL-HF401PH és DK-KP95 hi-fi rendszerével. Az AirPlay-nek köszönhetően az egyes zeneszámok vagy teljes iTunes lejátszási listák is lejátszhatóak bármilyen Apple eszközről Wi-Fi-n keresztül. A dolog titka az, hogy semmilyen további hardverre nincs szükségünk számos más rendszerrel ellentétben. Briliáns hangzása mellett könnyű kezelhetőségével is kitűnik a mezőnyből ez a két eszköz. Modern dizájnjuk bármilyen nappaliban magához vonzza  a tekinteteket.


Mikrohullámú sütők


A mikrohullámú sütők rendkívül fontos, ha nem nélkülözhetetlen részeivé váltak a konyhai felszerelésnek. A Sharp 1962-es megjelenése óta használja a mikrohullámú technológiát és már több mint 120 millió ilyen terméket adott el azóta az egész világon. A 2012-es IFA kiállításon a Sharp bemutatja nem kevesebb, mint 10 modellből álló új termékpalettáját.

A Sharp tovább erősíti elkötelezettségét ez iránt a piac iránt: az egyszerű mikrohullámú sütőktől a gőzsütőkön és a grillsütőkön keresztül egészen a legösszetettebb eszközökig kínál modelleket számtalan funkcióval, kiegészítővel és különböző méretekben. Az új kínálat kiegészíti az eddigi termékvonalat, amely már tartalmazza a gőzsütő-kollekciót. A mikrohullámú sütők kínálatának növelése a vállalat azon törekvését fejezi ki, mi szerint minden körülmények közé szeretne megfelelő modellt kínálni. A Sharp a közepes méretű termékkategóriát úgy egészítette ki, hogy minden szegmensben rendelkezzen modellel.  Az eddigi 20 és 40 literes mikrohullámú sütőkhöz 25 és 28 literes darabok is érkeztek.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció