Cisco Cleanair - mobil munkavégzés wifi-interferencia nélkül

A Cisco a hálózati biztonság és a hálózati hozzáférés területén közelmúltban tett bejelentéseket követően most a mobil munkavégzést segítő új termékeket és szolgáltatásokat jelentett be.

A most bemutatott CleanAir technológia az iparágban nemcsak az első, hanem egyúttal az egyetlen olyan megoldás, amely teljes mértékben kiküszöböli a vezeték nélküli hálózatok interferenciáját. A megoldás lényege, hogy a hozzáférési pont a szabadalmazott CleanAir ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) áramköri technológiát ötvözi a rendszerszintű intelligenciával a vezeték nélküli interferencia észlelése, osztályozása, bemérése és csökkentése érdekében.

A Cisco több mint 600 amerikai vállalat körében végzett felmérése szerint a cégek 78 százaléka az üzletmenet szempontjából kiemelt fontosságúnak tartja a vezeték nélküli hálózatokat. Ugyanakkor a megkérdezettek a vezeték nélküli interferenciát nevezték meg a vezeték nélküli teljesítménnyel kapcsolatos problémák fő okaként.

A CleanAir wifi technológia főbb újdonságai:


A CleanAir több mint 20 egyedi interferenciaforrás pontos észlelésére, osztályozására és bemérésére képes, ideértve a vezeték nélküli telefonokat, vezeték nélküli videokamerákat, mikrohullámú sütőket és Bluetooth eszközöket. A CleanAir technológia a vezeték nélküli hálózat hibaelhárítási időigényét több óráról néhány percre csökkenti. A CleanAir a vezeték nélküli jel egy másik, az interferencia által nem érintett spektrumba történő átirányításával 30 másodpercen belül képes csökkenteni az interferencia hatását. A szoftveres megoldásokkal szemben a CleanAir rádióáramköre 100%-os betekintést biztosít a rádióspektrumba és pontos elemzést ad a vezeték nélküli hálózati és azon kívüli interferenciaproblémákról. A rendszer az interferenciaforrásokat egy jól áttekinthető alaprajzon jeleníti meg, így lehetővé teszi ezek gyors azonosítását és eltávolítását. A CleanAir technológiával ellátott Cisco AirNet 3500 sorozatú hozzáférési pontok az iparágban egyedülálló módon hardver-alapú spektrum-intelligenciát kínálnak. A cisco Unified wireless Network új, 7.0 verziója integrálja a CleanAir funkciókat a Cisco Wireless Control System (WCS), a 3300 sorozatú Mobility Service Engine (MSE) rendszerekben és valamennyi Cisco vezeték nélküli vezérlőben. A Cisco további olyan új fejlesztéseket és funkciókat is kínál, amelyek révén a vállalatok hatékonyabban méretezhetik vezeték nélküli hálózataikat és csökkenthetik működési költségeiket. A Cisco 5500 vezeték nélküli vezérlő a korábbi 250 helyett 500 hozzáférési pontot támogat. A Cisco a 802.11n termékportfolióját Cisco Aironet 1260 sorozatú hozzáférési pontokkal bővíti, amelyek hagyományos Ethernet-kábeles tápellátáson (PoE) keresztül teljes értékű 802.11 teljesítményt nyújtanak olyan területeken, ahol nincs szükség a CleanAir megoldásra.

További információ

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció