Ingyenes mobiltelefonálás házi GSM-adótoronnyal

A hagyományos vezetékes telefonhoz internetalapú hangátviteli szolgáltatást (VoIP) biztosító YMax amerikai vállalatnak már a mobiltelefon-költségek csökkentésére is van megoldása.

A neten telefonálók körében ismert magicJack USB-adaptert egy miniatűr "GSM-adótoronnyal" egészítették ki, amely lehetővé teszi, hogy a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező számítógéphez kapcsolva, mintegy 278 négyzetméteres területen a mobilszolgáltatók tornyait kikerülve lehessen ingyen, vagy a mobildíjak töredékéért telefonálni. Egyelőre még nem tudni, hogy a mobilszolgáltatók és a Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC) miként vélekedik a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai vásáron (CES) bemutatott eszköz törvényességét illetően. Dan Borislow, az YMax alapítója szerint tevékenységük legális, mert az otthoni, kis hatósugarú vezeték nélküli rendszerekhez nem szükséges hatósági engedély.

 A magicJack rendszeréhez hasonló beltéri jelerősítőket a bázisállomások forgalmának csökkentésére egyébként a mobilszolgáltatók is kínálnak komplett rendszerben elsősorban árnyékolt belső terekre, például forgalmas üzletközpontokba, irodákba.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció