WiFi Ford autókban

A Ford több autójába is olyan rendszert telepít, amelynek révén az utasok menet közben WiFi vezeték nélküli kapcsolat segítségével kapcsolódhatnak az internetre.

A második generációs Sync rendszert a Microsoft segítségével dolgozták ki és használatához elegendő egy szabvány USB modemet beilleszteni az autóba épített csatlakozóba, és máris lehet használni az internetet, laptopról, mobiltelefonról, vagy bármilyen arra alkalmas készülékről. A rendszer WPA2 biztonsági megoldással is fel van ruházva, ami biztosítja, hogy az autó utasain kívül illetéktelenek ne használhassák a WiFi internet-kapcsolatot. A Sync az autóvezetők számára is tartogat lehetőségeket, ők ugyanis hangvezérléssel használhatnak internetes telefont vagy GPS navigációt, illetve hallgathatnak zenét, híreket és időjárás-jelentést, természetesen úgy, hogy a szöveges információ hang formájában érkezik.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Ford első körben mely típusaiba építi be a WiFi-t, mindenesetre az első ilyen autók jövő év elején kerülnek majd forgalomba – természetesen egyelőre csak az Egyesült Államokban.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció