Digitális átállás - szatellit reneszánsz

Tűéles digitális tv-programok, digitális műsorrögzítés, nagy felbontású HD TV csatornák, internetes videótovábbítás, interaktív kapcsolat a tévénéző és a televízió között: a futurisztikusnak hangzó lehetőségek nagy része már a magyar tévénézők számára is elérhető.

A televíziózás új korszakának számító digitális műsorszórás már itt kopogtat az ajtónkon, és pár éven belül ugyanolyan része lesz mindennapi életünknek, mint az internet vagy a mobiltelefon.

Az EU-szabályozás szerint Magyarországon 2012-től, a hagyományos, sokszor szemcsés analóg adást kikapcsolják, és csak az új, digitális adás lesz elérhető az otthonokban. Az digitális átállás nemcsak idehaza, hanem régiós szomszédainknál is elkezdődött, sőt sokuk már meg is előzött minket.

A digitális tévéadás kábelen és földi sugárzáson is eljuthat az otthonokba, de szomszédos országokban, köztük Csehországban a műholdon keresztüli digitális televíziózás lett az egyik legnépszerűbb platform.

A tökéletes képminőséget nyújtó digitális televízióadás már Magyarországon is bárhol rendelkezésünkre áll a világűrben keringő műholdak segítségével. Idehaza a UPC digitális szolgáltatása, a UPC Direct a SES ASTRA műholdjain keresztül szinte mindenki számára elérhetővé teszi a digitális tévézés élményét.

A szatellit antennán keresztül fogható műholdas sugárzást sokan azért választják, mert műholdon keresztül érhető el a legszélesebb műsorválaszték, egyúttal problémamentes a vétel és egyre több, kiegészítő szolgáltatást jelent a műholdas technológia. A Föld körül keringő műholdaknak köszönhetően a tökéletes képminőség és a legmodernebb kommunikációs szolgáltatások számos országban még a legritkábban lakott vidékeken is elérhetők. Olyan helyeken, ahol más módon esélytelen lenne a digitális műsorok vétele.

A műholdas digitális televíziósugárzás immár Magyarországon is elérhető. Jelenleg az egyik legnépszerűbb digitális műsorszolgáltatást a UPC Direct kínálja, mely bárki számára elérhetővé teszi a digitális televíziózást mindössze 10 euróért. A UPC Direct a SES Astra nevű műholdas szolgáltató cég műholdjain keresztül biztosít tökéletes képminőséget és több száz, SES Astra műholdon keresztül elérhető programot. Annak érdekében, hogy a digitális technológia még több érdeklődőt vonzzon Magyarországon, a UPC Direct nemrég indította ehhez kapcsolódó marketingkampányát. Az új reklámban “Szőke kapitány” népszerűsíti a mindenki számára elérhető “tányéros”, azaz műholdas digitális műsorszolgáltatást. Ahhoz, hogy valaki műholdon keresztül élvezhesse a digitális televíziózás előnyeit, csupán egy kis méretű (60cm) szatellit antenna és  egy beltéri egység szükséges, melyet a szolgáltató mindössze 3 nap alatt biztosít. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció