Vásárlás kirakatból vagy polcról, kamerás Nokia mobillal

A Nokia egy olyan mobiltelefon-prototípust fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a vásárló a kiválasztott terméket lefényképezve, majd képét az üzlet weboldalára elküldve praktikusan és gyorsan vásárolhasson mobiljával.

A megoldás lényege az az alkalmazás, amely a kamerás készülékkel készített fotó alapján azonosítja a kiválasztott terméket és így a böngészőn keresztül közvetlenül a megfelelő weboldalra, és azon belül is a megfelelő termékhez kalauzol. Az internetes vásárlás és a mobiltelefonos böngészés persze nem új dolgok, ugyanakkor az emberek teljesen természetes módon továbbra is szeretnek a valódi üzletekben nézelődni és vásárolni. Ilyenkor azonban könnyen előfordulhat, hogy túl hosszú a sor, éppen elfogyott az áhított áru, vagy a megcsodált kirakathoz tartozó bolt bezárt. Ezeknél segíthet a Nokia egyelőre névtelen telefonja és alkalmazása, amelyek a mobilóriás szerint „még a közeljövőben” megjelennek a piacon.

A finn székhelyű mobilgyártó egy olyan másik hasonló meglepetést is tartogat felhasználóinak, amely megkönnyítheti a Távol-Keletre látogató külföldiek dolgát. A szoftver a fenti telefonéhoz hasonló elven működik, csak éppen arra szolgál, hogy a készülék tulajdonosa a kínai és japán feliratokat lefényképezve megkapja azok angol nyelvű fordítását. A prototípus alkalmazás a Nokia állítása szerint jelen pillanatban 9000 kínai és 600 japán szót képes felismerni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció