Nokia Siemens Networks: mobilszolgáltatói partneri szerződések Európa-szerte

A Nokia Siemens Networks vállalat legújabb két európai szerződéséről, az azok nyomán indított tevékenységekről kaptunk híreket.

A Telekom Srbija Mobile vezető szerbiai mobil operátor A Nokia Siemens Networksöt választotta GSM hálózata kiterjesztését és 3G WCDMA (Wideband Code-Division Multiple Access) hálózata HSPA (High Speed Packet Access) funkcionalitását biztosító eszközök, megoldások szállításával és telepítésével. A szerződés a nagy sebességű rádiós hálózatra, a következő generációs mobil alapeszközökre (mobil softswitching megoldás, amely MSC szerverekből és média átjárokból áll), és a prepaid fizetési rendszer kiterjesztésére is kiterjed.

A másik hír szerint a Nokia Siemens Networks és a Telefonica O2 Europe kiterjesztik MMS (Multimedia Messaging System) keretmegállapodásukat a Telefonica O2 írországi, az Egyesült Királyságban és Németországban folytatott tevékenységére. Ezekben az országokban a Telefonica O2 Europe mobilhálózati operátor a Nokia Siemens MMS megoldását, szolgáltatásait fogja használni. A mostani megállapodásnak része, hogy a Nokia Siemens Networks (NSN) továbbra is szállít és integrál végponttól végpontig terjedő MMS megoldásokat, beleértve az NSN Mutimedia MMS Centert, Profile Servert és Multimedia Application Gateway berendezéseket. Továbbá az ezekben az országokban működő Telefonica O2 hálózatokat az NSN által fejlesztett NetAct hálózat- és szolgáltatásmenedzsment rendszer fogja menedzselni. Az összesen 38 millió mobil- és fix hálózati felhasználóval rendelkező, a Telefonica Csoporthoz tartozó Telefonica O2 Europe-nak mobilszolgáltatói érdekeltsége van a három említett országon kívül Szlovákiában is, illetve integrált fix/mobil távközlési üzleti érdekeltsége van Németországban, valamint a Cseh Köztársaságban.     

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció