Építőipari kiegészítő ERP a HostLogic-tól

Építőipari és a projektalapon dolgozó vállalkozási fókusszal fejlesztett kiegészítő alkalmazást az SAP vállalatirányítási rendszer mellé a HostLogic Kft. A szoftver megoldás rendelkezik az SAP Business One funkcióival, ugyanakkor képes az egyes projektek minden részletre kiterjedő pénzügyi elemzésére is.

A kiegészítő (add-on) alkalmazás az SAP Business One vállalatirányítási csomag (ERP) bővítménye. A kiegészítés megoldást jelent azokra a problémákra, melyeket egyes vállalkozások projektszemlélete, és az SAP, mint folyamatszemléletű rendszer közti ellentmondások okoztak. A rendszer nem tesz különbséget például egy építőipari, banki vagy informatikai projekt között, így már számos ügyfél bevezette a megoldást, melyek között alkalmazásfejlesztő, elektronikai gyártó, építőipari kivitelező és rendszerintegrátor egyaránt található.

A vállalkozásoknál az elemzések többsége nem főkönyvi alapon működik, ezért a HostLogic rendszere már a projektek kezdeti szakaszában is (a tervezési és a rendelési fázistól) hatékony eszközöket nyújt a pénzügyi elemzésre, előzetes cash-flow készítésére. Ezen kívül tartalmaz egy törzsadatbázist, ahol a fő- illetve standard projektek részletes adminisztrációja történik. A tervezést és monitorozást megkönnyíti az alapprojektek költségcsoportokba bontása: minden csoporthoz külön költségszint vihető fel, melyből a program a projekt élete során már a megrendelési fázistól hátralékot és hasznot számol. Mindez plusz szolgáltatásként, az SAP meglévő, folyamatszemléletű szolgáltatásaiba integráltan található. A gyakorlatban a kiegészítés az SAP egyik almenüjeként érhető el, annak egy funkciójaként használható. Mivel integrált megoldásról van szó, az egyes projektek pénzügyi és más adatai a hagyományos, főkönyvi szemlélettel is bármikor elérhetők, hogy az illetékes döntéshozók és adminisztratív dolgozók számára az általános, az egyes projekteken túlmutató információk is rendelkezésre álljanak.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció