HP DVD Movie Writer dc3000: videóból DVD!

[smallimage 1 left]A Hewlett-Packard a héten több mint 150, egész pontosan 158 vadonatúj terméket jelentett be, mely újdonságok között találhatunk egy a videokazettákon tárolt régi felvételeket DVD filmekké alakító berendezést.
A 399 dolláros árcédulájú, tehát mintegy 91 ezer forintba kerülő eszközhöz hasonló megoldásokkal már az eddigiekben is találkozhattunk a piacon, azonban a DVD Movie Writer dc3000 egyedülálló a tekintetben, hogy egyetlen külső eszköz formájában magába foglalja az analóg videó bemeneteket, illetve a DVD+R, DVD+RW lemezek kezelésére képes DVD-író meghajtót.

A Hewlett-Packard mérnökei a DVD Movie Writer dc3000 kifejlesztése kapcsán nagy hangsúlyt fektettek az egyszerű üzembe helyezésre és kezelhetőségre, így a felhasználóknak nincs is más dolguk, mint csatlakoztatni a berendezést az arra alkalmas személyi számítógép USB 2.0 portjára, ezt követően pedig néhány perc alatt feltelepíteni a szükséges kezelőszoftvereket. Amint ez megvan, már semmi sem állhat útjába annak, hogy a nagyrészt még a huszadik században rögzített VHS felvételek átalakuljanak huszonegyedik századi DVD formába.

Az elegáns megjelenésű, ezüstös színvilágú DVD Movie Writer dc3000 kompozit video és S-Video bemenetekkel rendelkezik, melyekre akár videomagnót, akár egyéb videó jelforrást is csatlakoztathatunk. A szerkezet belsejében található nagy teljesítményű hardveres MPEG-2 enkóder fogadja a bejövő analóg jeleket, és real-time (valós időben) digitális jelekké konvertálja azokat.

A Hewlett-Packard a Video Transfer Wizard nevezetű szoftver révén gondoskodik arról, hogy még a nem annyira képzett felhasználók számára se jelentsen különösebb nehézséget a VHS anyagok DVD lemezekre történő másolása. A gyártó ezenkívül számos egyéb szoftvert is csomagol a DVD Movie Writer dc3000 mellé, így többek közt a videoszerkesztésre alkalmas ArcSoft Showbiz 2-t és MuVee AutoProducert, a DVD és CD írásra használható Veritas RecordNow-t, a Simple Backup nevezetű, biztonsági mentések készítésére alkalmas szoftvert, illetve a Cyberlink népszerű PowerDVD lejátszó szoftverét.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció