Új távlatokat nyithat a Quadron közel-keleti térnyerése

Európa-szerte egyre több nagyvállalatnak válik vonzó célponttá a Közel-Kelet piacuk szélesítésére, ami magával hozza az európai szürkeállomány exportját is a térség országaiba. Az új lehetőségek miatt számos szakember szívesen költözik ki átmenetileg – de akár véglegesen is. A Quadron 1 éven belül a meglévő bahreini irodája mellett további három országban nyit képviseletet a régióban, amivel a helyi kiberbiztonsági piac meghatározó szereplőjévé válik.

A Közel-Kelet az utóbbi években kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, az új világot meghatározó különféle innovációk és technológiai trendek egyik gócpontjává vált, és ez igen vonzó helyszínévé tette új ágazatok, nagyvállalatok számára a térséget. Ezt a lehetőséget ismerte fel a Quadron már 2015-ben, amikor a hosszútávú stratégiájában meghatározó szerepet adott a régióbeli terjeszkedésnek.

 

„A közel-keleti kormányzati szervek és nagyvállalatok kimondottan előnyben részesítik az európai szakemberekkel való közös munkát és tapasztalatcserét, a térség fejlődése pedig számos szektorban eredményezte a szürkeállomány iránti kereslet növekedését.” – mondta el Gulyás Péter, a 2014-ben alapított Quadron Kibervédelmi Zrt. vezérigazgatója. „Ennek az elvárásnak mind maga a vállalat, mind a Quadron szakemberei maximálisan megfelelnek: hozzuk a magas európai minőséget, metodológiát és módszertant, hatékonyan szállítjuk le a projekteket, ráadásul versenyképes áron, olyan módon, hogy európai, illetve más, a régióban jelenlevő nációkkal közös projektcsapatokba szerveződve dolgozunk és szerzünk közös tapasztalatokat. Ezek voltak azok a kulcstényezők, melyek miatt meg tudtuk vetni a lábunkat a közel-keleti piacon, és ezek miatt ajánlanak minket egymásnak a helyi nagyvállalatok.” – tette hozzá a cégvezető.

 

A Quadron 2015 óta van jelen a régióban, és több sikeres projektet tudhat maga mögött, többek között a szaúdi Telekommal együttműködve. A vállalat számos sikeres projektet vitt véghez az etikus hackelés (sebezhetőség felmérése és behatolási tesztelés), a biztonsági érettségi auditok, az infrastruktúrán belüli digitális biztonsági megoldások leszállítása területén, valamint a Kibervédelmi Központok építése (Security Operation Centrer = SOC) témájában is. A vállalat Kuvaitban, Bahreinben és Ománban is jelen van olyan tekintélyes ügyfelekkel, mint a Villamosenergia-, Vízügyi és Megújulóenergiaügyi Minisztérium (Kuwait), a Pénzügyminisztérium (Kuwait), a Kuwaiti Amerikai Egyetem, a Távközlési Szabályozó Hatóság (Bahrein), a Bank Muscat (Omán). Bahreinben a Quadron saját irodával rendelkezik, amit hamarosan 3 másik nyitás is követ Abu-Dzabiban, Kuwaitban és Szaúd-Arábiában (Rijádban). A kiberbiztonság mellett pedig a vállalat a hazai után a közel-keleti piacon is megjelent fejlett analitikai és szoftverfejlesztési kapacitással is.

 

„Terjeszkedési törekvéseink magukkal hozták a vállalat működési és strukturális átalakítását is. Ennek eredményeképpen új, cégcsoportalapú struktúrát kezdtünk el kiépíteni. Az átalakuló Quadron közel-keleti és afrikai (Middle East & Afrika = MEA) piacokért felelős tagjának operatív vezetését ügyvezető igazgatóként Nandhini Duraisamy, a cég korábbi üzemeltetési és üzletfejlesztési igazgatója látja el, míg az európai, azon belül a budapesti központ operatív vezetéséért ügyvezető igazgatóként a cég korábbi kereskedelmi igazgatója, Gyalog Attila felel majd. Gulyás Péter a cégcsoport vezérigazgatójaként 2023 áprilistól a csoport vezetése mellett piaci terjeszkedések, felvásárlások, stratégiai partnerségek, kiemelt globális ügyfelek és komplex projektek felépítésén dolgozik.”

 

„Az átalakulás is azt a célt szolgála, hogy még nagyobb figyelmet tudjunk összpontosítani a közel-keleti piacbővítésre, hogy nagyobb, komplexebb projekteket is elnyerhessünk és tovább terjeszkedhessünk. A cél hosszú távon az, hogy minden közel-keleti országban jelen legyünk helyi szakértőkkel és kompetencia központokkal, valamint, hogy az expanziót kiterjesszük később Ázsiára és Afrikára is. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy növelni tudjuk a régióban dolgozó szakembereink számát egy olyan üzleti modellben, ahol a munkavállalók is részesedést kaphatnak ott, ahol értéket növelnek. Ez az újfajta megközelítés pedig sokaknak lehet csábító perspektíva, hosszú távon pedig a befektetők számára is vonzóvá teheti a Quadront.” – zárta gondolatait Gulyás Péter.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció