K√∂zeleg a halloween ‚Äď 5 app, hogy ne legyen f√©lelmetes a r√©misztŇĎ szezon

Hamarosan itt a halloween, ami ugyan csak egy éjszaka, de hatása már kiterjed a teljes hónapra: ez a „spooktober”, vagyis a „rémisztŇĎ október”. Akár az otthoni dekorációkról, akár a bulikhoz és összejövetelekhez készülŇĎ kosztümökrŇĎl van szó, alább 5 olyan alkalmazásról olvashattok, amikkel legalább az elŇĎkészületek miatt nem kell félni.

 

Belejönni a rémisztŇĎ hangulatba

Az ötletelŇĎ appok koronázatlan királya, a Pinterest elképesztŇĎen változatos lehetŇĎségeket kínál ahhoz, hogy ihletet merítsünk, rendszerezzük gondolatainkat és „táblákba” rendezzük ötleteinket. Akár a lombhullatáshoz igazítanánk otthoni színvilágunkat, akár jelmezünkhöz keressük azt a kis extra pluszt, itt biztosan megleljük. Egy ideje pedig már meg is lehet vásárolni a fellelt kincseket, így, ha a DIY-hoz nincs is annyira kedvünk, összeszedhetjük akár így is a kiszemelt különlegességeket. Persze ez fordítva is igaz: mi magunk is feltölthetjük alkotásainkat és ötleteinket, hogy másoknak szolgáljunk forrásként. A HONOR X8 2MP-es makrókamerája pedig ideális arra, hogy olyan képeket töltsünk fel, ahol igazán kitŇĪnnek a részletek.

Na de mit vegyek fel? Vagy kit?

A népszerŇĪ Snapchat a napokban bŇĎvült egy új funkcióval, amivel ki lehet próbálni – majd meg is lehet venni – mindenféle öltözetet. Még ha nem is kötelezŇĎdünk el a vásárlás mellett, így is szuper arra, hogy megnézzük, miként festenénk varázslóként, vámpírként vagy épp valamelyik szuperhŇĎsként. Ha pedig már konkrét elképzelésünk is van, specifikusan rákereshetünk kedvenc filmünkre vagy sorozatunkra, hogy olyan opciók bukkanjanak fel. Jelmezünk sokat számít egy halloweeni partiban, és így legalább elindulhatunk egy jó úton. Aztán persze hátra van még a neheze: a smink.

 

Fogak? Agancsok? Maszk vagy arcfestés?

A halloweeni beöltözés egyik legmacerásabb része a sminkelés. Hiába van meg egy csúcs öltözék, addig nem lesz teljes, amíg arcunk nincs hozzá igazítva. A Halloween Makeup Photo Editorral már meglévŇĎ fotókra lehet rápakolni mindenféle elemet, hogy megnézzük: miként festenénk majd egy adott kinézettel. Persze a legnehezebb része még mindig hátra lesz, de legalább tudunk ötletelni és kóstolót kapni abból, hogy mi mellett döntsünk. A HONOR X8 2MP-es mélységérzékelŇĎs kamerája szuper arra, hogy már elkészült sminkünkrŇĎl csináljunk látványos portréfotókat. Vagy, ha az otthon melegébŇĎl vészelnénk át a szezont, picit „csalhatunk” is, és csupán feltölthetjük az appal készült maskarás fotónkat. Elvégre a Halloween része a „csel” is, nem csak a „csoki”, és mi ez, ha nem egy jó kis tréfa. 

 

Én kész vagyok, jöhet a kísértetházam! 

Saját külsŇĎnk mellett otthonunk kinézete is fontos, a Houzz alkalmazással pedig próbálgathatunk különféle bútorokat és dekorációkat. Így kaphatunk egy képet arról, hogy miként fest majd kuckónk, ha belenyúlunk a hétköznapi dizájnjába. Itt meg lehet nézni egyes bútorokat a szobáinkban, és megtekinthetjük mások ötleteit ahhoz, hogy mi magunk is inspirálódjunk. Ha konkrétan beleszeretünk egy-egy darabba, akkor meg is rendelhetjük, de az app még költés nélkül is csúcs lehet ihletvadászatra.

 

Tököt faragni is tök jó!

A halloween elmaradhatatlan része a tökfaragás. A Pumpkin Carver több szempontból is megkönnyítheti az életünket. Egyrészt megtervezhetjük a faragásra váró tök stílusát, és kipróbálhatunk mindenféle variációt ebben az egyszerŇĪen kezelhetŇĎ kis alkalmazásban. A tervezés fontos lépése minden folyamatnak, és igaz ez a zárvatermŇĎkkel való munkálatokra is. Másrészt pedig jópofa arra, hogy akár gyerekekkel együtt próbáljunk ki mindenféle dizájnt anélkül, hogy a tökbél belepné a konyhánkat vagy a nappalinkat – vagy, ahogy szokott lenni ilyenkor, úgy általában mindent.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció