Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit. 

A 220 millió eurós beruházás révén tizenkétszeresére növelik a gyártási kapacitásunkat, hogy biztosíthassák az olyan nagyvállalatok innovációs igényeit, mint a General Electric, a Siemens, a CAF Power & Automation, a Hitachi Energy, valamint a Skoda Electric. Egyszersmind a felépülő üzem lesz a világ legnagyobb és legmodernebb ultrakondenzátor gyára, amelyben a Siemens-szel karöltve teljes automatizációt vezetnek be a gyártósoron.

 

 

A várhatóan 2024-ben meginduló termeléssel a lipcsei gyártóbázis a közlekedés és az autóipar villamosításának felgyorsításához, illetve a megújuló energiatermelés gyors növekedésének támogatásához szeretne hozzájárulni.

 

Ultrakondenzátor elnevezései

Szakmai körökben a szuperkapacitás, az ultrakapacitás, a szuperkondenzátor, az ultrakondenzátor elnevezéseket egymás szinonimájaként használják és az eltérő nyelvterületeken egyik, vagy a másik prioritást élvezhet.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció