Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

Soha nem volt ilyen kegyetlen a cyber-fenyegetések világa. A Check Point évközi biztonsági jelentése szerint világszerte 42%-os növekedés volt tapasztalható a cyber-támadások terén, jelenleg a zsarolóprogramok jelentik a legnagobb fenyegetést az üzleti szféra számára. Folyamatosan nő a támadások száma, miközben a biztonsági csapatok küzdenek azért, hogy az adatszivárgásokat még azelőtt megállítsák, hogy a kár szétterjedne a különböző eszközökön megjelenő figyelmeztetések és hibás jelzések végtelen sora által okozott zavarok és a kontextust nélkülöző, szűk látókörű támadási vektorok miatt. A hiányos tapasztalatok és az állandó ismerethiány tovább súlyosbítja a problémákat. 

 

Ebben a helyzetben kritikus fontossággal bír, hogy a szervezetek rendelkezzenek biztonsági műveleti központtal (SOC), amely a hét minden napján, napi 24 órában végez megfigyelési és észlelési szolgáltatásokat, valamint reagál a fenyegetésekre. Azonban sokak számára egy ilyen típusú műveleti központ működtetése túl komplex és költséges. Ugyanakkor mostanáig a SOC szolgáltatások nem álltak készen a kihívások kezelésére, mivel az iparág csupán a támadások észlelésére és az eseménykezelésre fókuszált, nem azok megelőzésére. 

 

Craig Robinson, az IDC biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó kutatási elnök-helyettese a következőket jegyezte meg: „A jelenleg elérhető MDR megoldások jelentős része egyszerűen nem foglalkozik mással, mint a cyber-incidensek észlelésével és kezelésével, miközben a biztonsági események megelőzése mostanáig jórészt hiányzott az MDR világából. A Check Point Horizon megelőzést előtérbe helyező stratégiája alapvetően megváltoztatja a zsúfolt MDR piacot.”

 

Dan Wiley, a Check Point Software vezető biztonsági tanácsadója a következőket mondta: „A Horizon titka a megelőzést lehetővé tevő eszközöknek, az iparág vezető elemzőinek és kutatóinak, valamint az innovatív mesterséges intelligenciának az egyedi kombinációja. A Check Point Horizon egy egységes megoldás, mely az infrastruktúra egészében képes működni, és ezzel hatalmas mértékben javítja a cyber-védelmet, megelőzi a támadásokat, miközben csökkenti a fenntartási költségeket.” Hozzátette: „Az MDR szolgáltatás ereje a vele dolgozó emberekben rejlik, és a védelem nekünk a DNS-ünkben van. A Horizon MDR/MPR révén az ügyfelek közvetlenül tapasztalhatják a biztonsági eseményekre reagáló csapatunk munkáját, akik éves szinten 3000-nél is több incidenst kezelnek. Ha Ön nem rendelkezik a 24/7 SOC fenntartásához szükséges erőforrásokkal, mi megoldjuk a feladatot.” 

 

A Check Point Horizon a biztonsági műveletekkel kapcsolatos megelőzésen alapuló megközelítést kínál azzal, hogy a SOC csapatokat ellátja azon eszközökkel és szolgáltatásokkal, melyek szükségesek ahhoz, hogy kevesebb erőforrás mellett, valós időben tudják megelőzni a támadásokat. 

 

• A Check Point Horizon XDR/XPR azáltal, hogy az IT-infrastruktúra egészében észleli, beazonosítja és automatikusan lereagálja a támadásokat, növeli a biztonsági műveletek hatékonyságát. Az innovatív MI technológiáknak és a „big-data” alapú fenyegetés felderítésnek (threat intelligence), melynek alapja a világszerte működő, több százmillió érzékelőnek a rendszere, a Horizon XDR/XPR képes beazonosítani a fenyegetéseket a szervezeten belül, és megakadályozni azok terjedését.

 

 

 A Check Point Horizon MDR/MPR a megelőzést előtérbe helyező MDR szolgáltatás, melynek hátterét a Check Point elit szakértői adják, akik kiemelkedően hatékony SOC-mint-szolgáltatást nyújtanak. A Check Point elemzői a hét 7 napján, a nap 24 órájában monitorozzák a teljes biztonsági rendszert, függetlenül attól, hogy milyen termékek vagy megoldások vannak használatban – munkájuk alapja 25 évnyi eseménykezelői tapasztalatuk, ami lehetővé teszi számukra a történések elemzését, az összefüggések felismerését és megértését. Az ügyfél nevében eljárva reagálnak, illetve javaslatokat tesznek azzal kapcsolatban, hogyan lehet a szolgáltatás egészében megvalósítani a megelőzés alapú gondolkodást.

 

• A Horizon Events teljeskörű esemény láthatóságot biztosít valamennyi Check Point termék számára, ezzel megalapozva a hatékony megfigyelést, kutatást és a fenyegetések vadászatát. Biztonsági szakemberek és elemzők számára tervezték, segíti őket minden biztonsági incidens észlelésében és kezelésében, egyetlen egyszerű és intuitív SaaS felhő megoldással, ezzel értékes időt megtakarítva, valamint csökkentve a rendszer és a működés komplexitását. 

 

 

Marc Upchurch, San Francisco város Közegészségügyi Hivatalának vezető informatikai biztonsági felelőse a következőket mondta: „Korlátozott erőforrásokkal rendelkező közegészségügyi szervezetként mindenképpen olyan cyber-biztonsági céggel kell együttműködnünk, mely alacsony költségeket és jó megtérülést tud biztosítani. A Check Point elkötelezettsége termékei és szolgáltatásai fejlesztése mellett egyértelműen megmutatkozik a környezetünkben tapasztalt eredményekben. Kis csapatunk együttműködése a Horizon MDR/MPR-el lehetővé teszi számunkra cyber-biztonsági céljaink elérését, miközben erősítjük a páciensek biztonságát annak érdekében, hogy szolgáltatásaink zavarok nélkül elérhetőek legyenek a csodálatos városunkban élő és ide látogató emberek számára, az év minden napján, egész nap.”

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció