Médiatanács: 360 millió forintos keretösszeggel pályázhatnak rádiók

Hírműsorok, közérdekű szolgáltató- és tematikus magazinműsorok készítésére pályázhatnak négy fordulóban helyi és körzeti rádiók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának támogatási programjával. A grémium e heti ülésén nyertest hirdetett egy nyíregyházi frekvenciapályázaton, és a látássérülteket segítő akadálymentesítésről fogadott el egy dokumentumot.

 

Újból pályázhatnak műsorkészítési támogatásra a helyi és körzeti rádiók

Idén is meghirdeti a Médiatanács a helyi és körzeti rádióknak szóló pályázatát rendszeresen jelentkező hírműsorok, közérdekű szolgáltató- és tematikus magazinműsorok készítésére, amelyre a határon túlról is pályázhatnak. A 360 millió forintos keretösszegű felhívásra négy fordulóban lehet jelentkezni 2022-ben és 2023-ban, az első fordulóban a pályázat beadásának határideje 2022. március 31. Az igényelhető maximális támogatás hírműsoroknál 10 ezer, a másik két műsortípusnál 50 ezer forint adásonként.

 

Teljesítik az akadálymentesítést a kötelezett szolgáltatók

A testület elfogadott egy vizsgálatot a látássérülteket segítő audionarráció ellenőrzéséről is, amiből kiderült, hogy az akadálymentesítési kötelezettség alá tartozó szolgáltatások – az RTL Klub, a TV2 és a Duna Televízió – mind adtak így műsorokat. Jellemzően egy-egy saját gyártású sorozat aktuális epizódját látták el narrációval, de mozi- és tévéfilmekhez is biztosítottak segédletet. Bár stílusban és pontosságban a csatornák akadálymentesítési gyakorlata különbözött, a narráció mindhárom szolgáltatónál követhető volt. A Duna TV a vizsgált műsorórák kiemelkedően magas, több mint 18 százalékát látta el audionarrációval a vizsgált negyedévben.

 

A körzeti vételkörzetű Nyíregyháza 100,5 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó „EURÓPA RÁDIÓ” Nonprofit Közhasznú Kft. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció