Elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

A pénzügyi tudatosság fejlesztését több mint tíz éve kiemelten kezelő K&H ismét megrendezi a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, amelyen 3-5 fős csapatokban általános és középiskolába járó diákok vehetnek részt. Az idei vetélkedés középpontjában a fenntarthatóság és a mindennapi életet átszövő digitalizáció áll majd. A csapatok díjazására a K&H közel 4 millió forint összértékben készül, a legjobbak innovatív digitális eszközöket nyerhetnek. A versenyre több ezer diák jelentkezését várják 2022. január 14-ig az ország minden részéből.

A mindennapi pénzügyek kezelése, a takarékoskodás, összességében a tudatos pénzügyi döntések meghozatala nem mindig egyszerű feladat. A K&H társadalmi felelősségvállalási programjának már több mint tíz éve szerves része a pénzügyi edukáció, mivel hisznek abban, hogy az általános pénzügyek ismerete hosszú távon hasznos tudást jelent a később helyes döntések meghozatalához. 

 

Miért?

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő különlegessége, hogy a gyerekek gyakorlati pénzügyi ismeretekre tehetnek szert játékos formában. A verseny feladatai elsősorban a vigyázz#KáPé vlogon és az ehhez kapcsolódó mobilapplikáción található tananyagra épülnek. A verseny korábbi évadaihoz hasonlóan a K&H naprakész és a korosztály igényeihez igazodó felkészítő anyagokkal segíti a csapatokat. „A K&H vetélkedőjében, idén az utóbbi évek trendjének megfelelően a digitalizáció és újdonságként a fenntarthatóság kap kiemelt szerepet.  Úgy gondoljuk, hogy ezek ma már alapjaiban határozzák meg a mindennapjainkat és nagy hatást gyakorolnak az élet más területeire is.” - mondta a versenyről Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

 

Kiknek és mikor?

A versenyre 3-11. osztályos, általános és középiskolások nevezhetnek, 3-5 fős csapatokat alkotva. Az indulókat a csapatok 18. év feletti felkészítője - például a pedagógus vagy az egyik csapattag gondviselője - nevezheti be a versenyre. 

  •     K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőre a verseny hivatalos weboldalán már lehet nevezni, a végső nevezési határidő 2022. január 14. 
  •     A vetélkedőre kizárólag online nevezést fogad el a K&H. 

 

A verseny több szakaszból áll, melyet a fenntarthatóság jegyében teljesen online tartanak, az első két forduló után lesz a regionális középdöntő, amit az országos döntő követ, amelyre várhatóan 2022. május 10-11-én kerül sor. 

 

Hogyan?

A verseny zsűrije megoldókulcs alapján dönt, vagyis nem ismeri az indulók kilétét. A bírálók a döntést a feladatok helyes megoldása; a kreativitás, újszerű látásmód; a pénzügyi tanulságok, következtetések helyessége; pénzügyi tanácsok, módszerek hasznosíthatósága; beadott feladatmegoldás részletes kidolgozottsága; valamint a megvalósíthatóság alapján dönt a továbbjutásról és a helyezésekről. 

 

A K&H közel 4 millió forint összértékű nyereménnyel készül a vállalkozó kedvű diákok díjazására. A vetélkedőn legjobb eredményt elérő diákok, iskolák és felkészítők többek között táblagépet, okosórát, felső kategóriás okostelefont, digitális fényképezőgépet, és több 100 ezer forint értékű ajándékutalványokat nyerhetnek. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció