Nemzetközi programozó iskola érkezik Magyarorszågra

Budapesten nyitja meg 24. campusát a Wild Code School nemzetközi programozó iskola. A központ öt hónapos intenzív webfejlesztƑ képzést kínál angol nyelven 2020 januárjától.  A tulajdonosok szerint vonzó a régió gyorsan fejlƑdƑ start-up ökoszisztémája és a város fiatalos, digitális nomádokat vonzó lüktetése. A Wild Code Schoolt a hagyományostól eltérƑ oktatási kultúra és a nemzetközi lehetƑségek tehetik vonzóvá a magyar piacon.

Programozást már ezerféle módon és helyen lehet tanulni - a Wild Code School viszont az elsƑ angol nyelvƱ nemzetközi, ráadásul on-the-job képzést nyújtó, glokális szemléletƱ iskola. A Wild Code School nem más, mint egy innovatív európai campus hálózat, melynek képzésében alapvetƑ szempont a változó iparági környezethez való folyamatos alkalmazkodás elsajátítása is. 

 

A képzés során a hard skillek mellett a soft skillek fejlesztésére is hangsúlyt fektetnek: a tananyag részét képzik különféle workshopok és hackathonok, de ami a legfontosabb, hogy a diákok – azaz a Wilderek - valós ügyfeleknek is dolgoznak, így a technikai tudás mellett a csapatmunkára való képességüket, tárgyaló- és kommunikációs készségüket is fejlesztik, valamint a késƑbbi elhelyezkedéshez fontos projekt portfóliót építenek ki. A kurzus ára a hasonló oktatást nyújtó hazai iskolákéval megegyezƑ. A Wild Code School a képzést korlátozás nélkül mindenki számára kínálja, függetlenül az életkortól vagy elƑképzettségtƑl.

 

 

„Egy olyan piacra lépünk be, ahol gomba módra szaporodnak a magániskolák.” – mondja Szittya Márton, a Wild Code School Budapest üzletfejlesztésért felelƑs menedzsere. „Budapest mégis vonzó célpont tulajdonosaink számára, hiszen Magyarországon jelenleg is több tízezer programozó tudna azonnal munkába állni. Emellett rengeteg új nemzetközi vállalkozás és start-up indul itt, ahol szintén szükség lesz az általunk képzett profi munkaerƑre.” – teszi hozzá.

 

A Wild Code School igazi különlegessége glokalitásában és a hagyományostól eltérƑ oktatási kultúrájában rejlik. Az oktatók 5-10 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a szoftverfejlesztés és a coaching területén, és általában nem tipikus tanárok - osztálytermi elƑadások helyett megosztják tudásukat, és mentorálják a hallgatókat a különbözƑ projektek alatt. Az európai campusokon végzett alumni diákok aktív tagjai maradnak a közösségnek, rendezvényekre járnak vissza, inspirációt és szakmai lehetƑségeket hoznak a diákok részére. A Wilder közösség minden tagja aktívan kommunikál egymással, valamint a campusok között rendszeresen versenyeket is rendeznek. Fontos azonban, hogy az iskola nem garantál nemzetközi állás lehetƑséget, de coachinggal és állásinterjúk szervezésével segíti diákjait a folyamatban. Emellett a nemzetközi partnereik – köztük a legnagyobbak is, mint például az IBM, a Deutsche Telecom, a Siemens, az SNCF vagy az Accenture - mind pozitív tapasztalattal rendelkeznek a Wilderek munkamoráljáról és szakmai képzettségérƑl.

 

 

A Wild Code School folyamatos fejlƑdést támogató „tanuljunk tanulni” filozófiája egy közvetlen, támogató környezetben érvényesül. Az iskola saját e-learning platformmal is rendelkezik, melynek segítségével az oktatók egyszerƱen tudják követni a diákok fejlƑdését, és osztálytermen kívüli online tanulásra is lehetƑség nyílik. A Wild Code School célja, hogy hasznos, piacképes tudást nyújtson, és innovatív képzésével vezetƑ szereplƑ legyen Magyarországon is. 

 

A Wild Code Schoolról

Az iskolahálózatot Anna Stépanoff és Romain Cœur alapították 2014-ben. Az alapkoncepció egy 5 hónapos intenzív webfejlesztƑ képzés, mely e-learning szekciókból és osztálytermi találkozókból, valamint workshopokból és valódi ügyfélproblémák megoldásából áll. Az iskola egyszerre támogatja az asszertív és a kollaboratív munkastílust, alapvetƑ értékei az informatika iránti szenvedély, a folyamatos innováció és a közvetlenség.

 

Az elsƑ campus La Loupe városában nyílt, melyet számos másik követett Franciaországban, majd 2018-ban Brüsszelben, 2019-ben pedig Berlinben, Madridban, Lisszabonban, Londonban és Bukarestben nyílt képzési központ. A Budapest-campus mellett 2020 januárjában Amsterdamban, Dublinban, Barcelonában és Milánóban is indul Wild Code School képzés.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł