Az Antenna Hung√°ria marad az orsz√°gos f√∂ldfelsz√≠ni digit√°lis telev√≠zi√≥-mŇĪsorsz√≥r√≥ h√°l√≥zatok √ľzemeltetŇĎje

A tartalmi vizsgálat – és az annak részét képezŇĎ hiánypótlási szakasz – után július 8-án az egyedüli pályázót, az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította nyertessé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-mŇĪsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának pályázatán. A szolgáltató és az NMHH a hatósági szerzŇĎdést szeptemberben írhatja alá. 

A nyertes jövŇĎ szeptembertŇĎl tizenkét éven át üzemeltetheti majd a két, jelenlegivel megegyezŇĎ technológiájú (DVB-T MPEG4 AVC) hálózatot – amelyen biztosítania kell, hogy a közszolgálati mŇĪsorok változatlan minŇĎségben és a jelenlegi vevŇĎberendezésekkel ingyenesen elérhetŇĎk maradjanak, legalább 98 százalékos lakossági lefedettséggel –, valamint a három, új technológiájú (DVB-T2 HEVC) hálózatot a fizetŇĎs TV-szolgáltatások számára.

 

A hírközlési hatóság április 10-én tette közzé a honlapján a hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázatát, amelyre egyedül a jelenleg is szolgáltató Antenna Hungária Zrt. jelentkezett. Az NMHH az alaki vizsgálat után május 14-én pályázati nyilvántartásba vette a pályázót. A tartalmi vizsgálat során hiánypótlásra is szükség volt, amit a pályázó hiánytalanul teljesített. A vizsgálat végén a hírközlési hatóság július 8-án nyertessé nyilvánította az Antenna Hungária Zrt.-t, így 2020 szeptembere – a jelenlegi jogosultság lejárta – után is a cég üzemelteti az országos földfelszíni digitális televízió-mŇĪsorszóró hálózatokat. A szolgáltató és az NMHH szeptemberben írhatják alá az üzemeltetési jogosultságra vonatkozó hatósági szerzŇĎdést.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció