NMHH Médiatanács: Több mint 246 millió forint támogatás animációs sorozatok folytatására

Összesen 246,3 millió forinttal támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az animációs filmek finanszírozására létrehozott Dargay Attila-pályázat öt friss nyertesét a testület eheti döntése értelmében. A Médiatanács öt évvel meghosszabbította a tiszakécskei Aktív Rádió 102.2 és a Komárom-Esztergom megyei Forrás Rádió jogosultságát, véglegesítette egy-egy kisújszállási és sátoraljaújhelyi helyi rádiós pályázati felhívás szövegét, valamint alaki vizsgálatot végzett a gödi és törökbálinti pályázati felhívásra benyújtott ajánlatokon. 

 

A Dargay Attila-pályázat nyertesei

A Magyar Média Mecenatúra Program keretében 2018 végén meghirdetett Dargay Attila-pályázaton összesen 246,3 millió forintot nyert el öt animációs alkotóműhely. Folytatódik Jurik Kristóf és M. Tóth Géza Kuflik című sorozata tizenhárom epizóddal, a Máli Csaba által jegyzett Szupermalac és Űrpatkány kalandjai hat epizóddal, Janó Manó is tíz új résszel egészül ki Miklósy Zoltán rendezésében, valamint Gelley Bálint Farkas Átjáró Másvárosba című sorozatában is továbbkísérhetjük kilenc új részben a főhősöket, Kázmért és Kamillát. Gláser Katalin önálló filmre kapott támogatást: A legendás család – Használt ágyúgolyó című új, egész estés filmje a – korábban támogatott – Városi legendák rajzfilmsorozata alapján készül. 

 

Rádiós frekvenciákkal kapcsolatos döntések

A médiaszolgáltatók kérelmére további öt évre megújítja a Médiatanács az Aktív Rádió 102.2 és a Forrás Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát. Az előbbi helyi rádió és a Tiszakécske 102,2 MHz-en kereskedelmi jelleggel működik, az utóbbi körzeti és a Tatabánya 97,8 MHz-en, a Komárom 90,5 MHz-en és az Esztergom 98,1 MHz-en kereskedelmi jelleggel üzemel.

 

Véglegesítette a testület a helyi vételkörzetű Kisújszállás 103,2 MHz közösségi jellegű és a Sátoraljaújhely 104,9 MHz kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia hasznosítását célzó pályázati felhívások szövegét, és csütörtökön, illetve pénteken közzéteszi azokat a honlapján. A pályázati ajánlatokat bő egy hónap múlva lehet benyújtani a frekvenciákra.

 

Az alaki vizsgálat hiánypótlási szakaszai után pályázati nyilvántartásba vette a Médiatanács az FM 4 Rádió Kft.-t mind a Göd 97,3 MHz körzeti, mind a Törökbálint 97,6 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázatán.

 

A Médiatanács a Körzeti Televízió Tata szolgáltatójára 20 ezer forint bírságot szabott ki, mert egy januári adáshét vizsgálata alapján az előírthoz képest kevesebb műsoridőt szánt a napi rendszeres híradásra. A tanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét – köztük a szolgáltató által korábban elkövetett azonos tárgyú jogsértéseket – is figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét.

 

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció