Az LG √©s a Microsoft egy√ľttmŇĪk√∂dik a k√∂zleked√©s j√∂vŇĎj√©√©rt

EgyüttmŇĪködésre lép az LG Electronics (LG) és a Microsoft: a két cég szándéknyilatkozatot írt alá az LG önvezetŇĎautó- és infotainment-rendszereinek fejlesztésére. 

A partnerség értelmében az LG felgyorsítja meglévŇĎ digitális platformjának átalakítását az autóipar számára a Microsoft Azure felhŇĎ- és mesterségesintelligencia-technológiáinak, valamint az LG fejlesztés alatt álló „önvezetŇĎ” szoftverének segítségével. Az önvezetŇĎ jármŇĪvek kulcsfontosságú növekedési területet jelentenek a cég számára.

 

Az LG a Microsoft mesterséges intelligencia terén szerzett tudását adaptálja saját jármŇĪvezetést támogató rendszereibe (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), a sofŇĎr állapotát ellenŇĎrzŇĎ kameráiba (Driver-Status Monitoring, DSM) és többcélú frontkamera-rendszereibe, valamint infotainment rendszereibe beépíti a Microsoft virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítóját (Virtual Assistant Solution Accelerator). Az Azure Data Box szolgáltatás révén az út közben rögzített adatok automatikusan feltölthetŇĎk a felhŇĎbe, az így létrehozott könyvtár pedig segít az önvezetŇĎ szoftvert még okosabbá tenni. 

 

 

Az LG tervei között szerepel továbbá, hogy a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazásával új, innovatív digitális fejlesztŇĎ- és tesztelŇĎközpontokat hoz létre. A Microsoft Azure által támogatott nagyteljesítményŇĪ számítástechnika (HPC) és grafikus feldolgozóegység (GPU) nagymértékben lecsökkenti az LG önvezetŇĎ szoftvere számára szükséges tanulásra és fejlŇĎdésre fordítandó idŇĎt. A városi utak és közlekedési minták megismerése, ami általában több mint egy napot venne igénybe, az Azure segítségével percek alatt meglehet.

 

Az Azure segíthet a sofŇĎrök által elŇĎidézett változatos közlekedési szituációk felismerésében, vagy akár a gyalogosok és tárgyak közötti különbségtételben. Az Azure által támogatott szoftver ADAS-rendszerbe való beágyazásával a DSM és a többcélú frontkamera teljesítménye is jelentŇĎsen megnŇĎ. 

 

Amellett, hogy az Azure segíti az önvezetŇĎ szoftvert a tanulásban, az AI-szolgáltatások számára egy hangvezérelt, virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítót is biztosít. Az Azure támogatásával az LG autós infotainment rendszerével a sofŇĎrök többek között gyorsan és könnyen ellenŇĎrizhetik a közlekedési körülményeket az utakon, kereshetnek közeli éttermeket, vagy elindíthatják kedvenc számaikat.

 

„Várakozásaink szerint a Microsoft fejlett felhŇĎalapú infrastruktúrája és az LG gyorsan növekvŇĎ jármŇĪalkatrész-üzletága közösen a teljes önvezetŇĎ autóipar fejlŇĎdését felgyorsítja majd” — mondta el Kim Jin-yong, az LG jármŇĪalkatrész-üzletágának elnöke. „Biztosak vagyunk benne, hogy a Microsoft és LG technológiák együttesen új viszonyítási alapot jelentenek majd az önvezetŇĎ autók mesterséges intelligenciája terén.”

 

„Az LG és a Microsoft együtt formálja a közlekedés jövŇĎjét” — nyilatkozta Sanjay Ravi, a Microsoft autóipari üzletágának ügyvezetŇĎje. „Közös munkánk révén az autógyártók termékei különleges, egyedi közlekedési élményt nyújthatnak majd, eddig ismeretlen szolgáltatások és bevételi források jöhetnek létre, végül pedig biztonságosabb, intelligensebb és fenntarthatóbb jármŇĪvek kerülhetnek ki a gyárakból.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció