Hetényi Márkot a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnökségének tagjává választották

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében, 2018 októberében létrejött Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon. A MI Koalíció november 29-én tartott első plenáris ülésén megválasztotta nyolcfős elnökségét és szakmai munkacsoportok létrehozásáról döntött. 

A MI Koalíció nyolcfős elnökségének tagjává választották dr. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara (MKIK) elnökét, Hetényi Márkot, az MKB Bank digitális, retail és stratégiai vezérigazgató-helyettesét, Szigeti Ádámot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkárát, Kishonti Lászlót, az AImotive Zrt. vezérigazgatóját, Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Design Terminál ügyvezetőjét, Laufer Tamást, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSz) elnökét és dr. Charaf Hassant, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetőjét.

 

A MI Koalíció különböző problémakörök megvitatásához és a széles körű együttműködési lehetőségek megteremtéséhez biztosít fórumot, amelyben a kormány a jogalkotási folyamatok felgyorsításában nyújt segítséget.

 

A mesterséges intelligencia nem maga a cél, hanem egy stratégia, egy eszköz társadalmi-gazdasági céljaink megvalósításához. A MI Koalíció feladata nemcsak az európai szintű előrelépéshez szükséges versenyképes területek beazonosítása, hanem hogy mindenkit felkészítsen Magyarországon a mesterséges intelligencia-alapú megoldások elfogadására – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az első plenáris ülésen. 

 

Hetényi Márk, az MKB Bank digitális stratégiai vezérigazgató-helyettese: „Napjainkban a technológiák nem ismernek határokat, ezeket minden országban el lehet érni, szabadon lehet használni és alkalmazni. A mesterséges intelligencia terén a hazai, erős szürkeállományt kell megmozgatnunk és oly módon pályára lépnünk, ahogy a világtörténelemben, a tudományban és a sportban a magyarok ezt már sokszor tették, hiszen méretünkhöz képest általában nagyot szoktunk ugrani. A mesterséges intelligencia mindennapi alkalmazása, az ipar és a KKV-k általi elfogadtatása, valamint demisztifikálása nagy feladat, amelyben szerintem a MI Koalíció erős szerepet tud játszani.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció