Elnyerte az EcoVadis arany fokozat√°t az Epson

Az Epson az általános fenntarthatóságért végzett munkájáért immár két egymás utáni évben hódította el a független EcoVadis arany fokozatát. A legmagasabb fokozatot az Epson a környezet iránti elkötelezettségével érdemelte ki, mellyel feltett célja, hogy széleskörŇĪ, nemzetközi együttmŇĪködést valósítson meg a nagyvállalatok körében. A díj emellett elismeri az Epsont mind a környezetvédelmi, mind a fenntartható beszerzés kategóriájában, illetve kiemeli az emberi jogok, a munkavállalók és az esélyegyenlŇĎség érdekében tett erŇĎfeszítéseit.

Az EcoVadis egyedi CSR értékelési módszertannal dolgozó, független és elismert szervezet, amely 150 országban mintegy 50 000 szervezetet vizsgál, 190 iparágban. A rangsor felállítása az Epson dolgozóinak, folyamatainak és platformjának felülvizsgálatán és értékelésén alapszik. A minŇĎsítés kiemelkedŇĎ elismerésben részesítette a környezetvédelem és a fenntartható beszerzés iránti elhivatottságot, tevékenységeket és eredményeket, így került az Epson az általános fenntarthatóság tekintetében a vállalatok legfelsŇĎ 3 százalékába.  

 

„Büszkeséggel tölt el, hogy az EcoVadis arany fokozatával ismerte el a vállalat egészének erŇĎfeszítéseit egy olyan politikai légkörben, ahol a társadalmi felelŇĎsségvállalásban és fenntarthatóságban vállalt szerep hangsúlyozása egyre nagyobb elvárás a piaci szereplŇĎkkel szemben.” - nyilatkozta Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetŇĎje. 

 

 

„Az Epsonnál régóta valljuk, hogy a nagyvállalatok kollektív felelŇĎssége a fenntartható jövŇĎ megalapozása, melybe az ellátó lánc összes eleme beletartozik a gyártósortól az irodaasztalig. Célunk, hogy kielégítsük a fogyasztóink fenntarthatóság felé támasztott igényeit, továbbá, hogy mindezt tükrözzék CSR törekvéseink és a technológiánk is.” – teszi hozzá Fábián Miklós.  

 

„A fenntarthatóság a vérünkben van, ami áthatja a vezetési filozófiánkat” – folytatja Fábián Miklós. „Fenntartható vállalatként mŇĪködésünk minden területét áthatja a környezet iránti felelŇĎsségtudat. Ez érinti az innovációt, ösztönzi a növekedést, motiválja a munkaerŇĎt, és kulcsfontosságú munkafolyamataink összehangolásához. Habár elkötelezettek vagyunk egy körkörös*, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság megteremtésében a munkánk még közel sem ért véget. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az ENSZ Fenntartható FejlŇĎdési Céljai iránt, melyek újradefiniálják az üzleti tevékenységek mŇĪködését.” 

 

Az Epson tintasugaras nyomtatótechnológiájával lehetŇĎséget ad vásárlóinak, hogy hŇĪek maradhassanak a környezettudatos, anyagi és társadalmi célok iránt tett lépéseikhez. Ha a vállalatok a lézer helyett a tintasugaras technológiába fektetnek, akár 99 %-al kevesebb hulladékot, zéró ózon gázt, 92%-al kevesebb szén-dioxidot állítanak elŇĎ és 96%-al kevesebb energiát használnak fel, mint a lézernyomtatóval. Összehasonlításként, ha minden vállalat átállna a tintasugaras nyomtatóra a lézernyomtatók helyett, legalább 507 000 átlagos európai háztartásnak elengedŇĎ energiát spórolnánk meg egy egész évre. 

 

A tintasugaras nyomtatók mellett az Epson több környezettudatos terméket is fejleszt, köztük projektorokat, robotokat és kiterjesztett valóságon alapuló okosszemüvegeket. A japán Monozukuri-n, a gyártás mŇĪvészetén és tudományán alapuló értékrenden nyugszik elkötelezettségük, hogy hatékony, kompakt és precíz technológiákat hozzanak létre.

 

 

A fejlŇĎdés iránti eltökéltségük eredményeképp születhetett meg az Epson legfrissebb innovációja, a PaperLab A-8000. A világ elsŇĎ száraz eljárással mŇĪködŇĎ irodai papírkészítŇĎ rendszere naponta több ezer újrahasznosítható lapot tud elŇĎállítani. A PaperLab képes új papírt elŇĎállítani a megsemmisített papírhulladékból és biztosítja a környezetbarát, ökológiailag hatékony megoldást a körkörös gazdaság ösztönzése céljából. 

 

Ha szeretne többet megtudni az Epson CSR teljesítményérŇĎl olvassa el az integrált  és a fenntarthatósági jelentést, melyben nyomon követheti a vállalat legfŇĎbb eredményeit a környezetvédelem, a társadalmi felelŇĎsségválalás és a globális vállalatirányítás területén. Az Epson Europe környezetvédelmi elismeréseiért kattintson ide

 

________________

* A körkörös gazdaság termelési és fogyasztási modellje arra épül, hogy egyszeri fogyasztás helyett a termékek élettartamát a lehetŇĎ legjobban meghosszabbítsuk.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció